Leven na de dood, 24 oktober 2015

In de naam van Allah, de meest Barmhartige en de meest Genadevolle,

De liefhebbers van de Profeet (s) en zijn familie (a) zijn ook dit jaar volop bezig om Imam Hussain (a) te herdenken en daarmee ook de tragedie van Karbala, de revolutie die de islam heeft gered van zijn ondergang. Tijdens deze tragedie heeft Imam Hussain (a) door niet alleen zichzelf maar ook zijn familie en metgezellen op te offeren de islam van zijn grootvader Mohammad (s) gered van totale ondergang.

Ahlalbait Jongeren Organisatie houdt, in samenwerking met Al Sadiq Eindhoven, inshaAllah op de tiende dag van Muharram (zaterdag 24 oktober) een bijeenkomst speciaal gewijd aan de dag van Ashoura! Hierbij zijn jullie allemaal uitgenodigd om ons loyaliteit gezamenlijk aan Imam Hussain (a) te beloven. De bijeenkomst zal in Eindhoven plaatsvinden en zal in de middag zijn. Hierdoor is het mogelijk om andere bijeenkomsten in de ochtend of avond nog bij te wonen. 

Facebook event: https://www.facebook.com/events/894333377324022/

Jullie komst is het succes van elke bijeenkomst!

- "Ik vraag u geen loon voor mijn prediking, behalve liefde voor mijn verwanten." (De Edele Koran, 42:23)

Het programma zal bestaan uit:

- Een recitatie uit de heilige Koran; 

- Het beloven van trouw aan Imam Hussain (a) door het lezen van de Ziyarah van Imam Hussain (a);

- Een presentatie over de gebeurtenis van Karbala;

- Een hoofdlezing over Imam Hussain (a) met als thema: leven na de dood. Hierbij zal ook een stuk worden voorgelezen uit de Maqtal (het verhaal van de martelaarschap van Imam Hussain (a)) omdat het die dag de tiende van Muharram/Ashoura zal zijn);

- Een rouwzang;

- Een maaltijd.

Er is vanaf 19:30 uur, na de bijeenkomst van Ahlalbait Jongeren Organisatie, een bijeenkomst in het Arabisch op dezelfde plek. Deze wordt georganiseerd door Al Sadiq Eindhoven. Bezoekers zijn daarom welkom om te blijven, het avondgebed te verrichten en die bijeenkomst mee te maken. 

Samengevat:

Datum: zaterdag 24 oktober 2015

Inloop: 15:30 uur 

Begin programma: 16:00 uur

Einde programma: 18:30 uur

Locatie: Fransebaan 606, Eindhoven 

Bereikbaarheid OV: 9292.nl

Bereikbaarheid auto: maps.google.nl

Schroom niet om contact op te nemen in het geval van vragen en/of opmerkingen. Je kunt een bericht achter laten of ons mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Wij hopen jullie allen hartelijk te mogen ontvangen op zaterdag 24 oktober!

Ws,

Ahlalbait Jongeren Organisatie

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.