Arbaeen optocht, 6 december 2015

In de naam van Allah de Meest Barmhartige de Meest Genadevolle, 

Jaarlijks trekken miljoenen mensen richting Karbala om het mausoleum van Imam Hussein te bezoeken op de veertigste dag na zijn martelaarschap: de Arbaeen. Hierbij plegen zij trouw aan Imam Hussein (a) en zijn ideologie die staat voor vrijheid, gelijkheid en rechtvaardigheid. Hij werd vermoord op 10 Muharram jaar 61 in de islamitische jaartelling door een onrechtvaardige en intolerante alleenheerser.

Op 6 december zal de islamitische (Sjiitische) gemeenschap een stille tocht houden in het centrum van Rotterdam ter ere van deze heilige Imam Hussein. Op deze manier willen wij ons respect tonen voor de kleinzoon van de profeet, alsmede de slachtoffers die dagelijks vallen door terroristische aanslagen zoals recentelijk in Parijs, Beiroet, Sharm el Sheik, Baghdad, Kunduz en andere steden. Tevens nemen wij een standpunt in tegen radicalisering en terrorisme in al zijn vormen.

De ideologie van islam is een van verdraagzaamheid en saamhorigheid, waarbij elk mens als gelijke wordt gezien. Deze islamitische ideologie die Imam Hussein (a) in woord en daad toe heeft gepast is een inspiratie geweest voor vele grote denkers en vrijheidsbewegers zoals Ghandi en Nelson Mandela.

Wij willen hiermee de juiste islamitische ideologie van verdraagzaamheid, vrijheid en gelijkheid aan een ieder duidelijk maken middels de vreedzame stille tocht. Deze ideologie is het middel tegen radicalisering en intolerantie.

Aan het eind van de stille tocht zullen enkele toespraken worden gehouden.

Wij willen jullie op de volgende regels attenderen: 

1. De tocht verloopt in stilte, dit doen wij om onze boodschap duidelijker over te brengen naar de samenleving. 

2. De vlaggen en pamfletten worden door de organisatie verzorgd. Wij willen jullie vriendelijk verzoeken om geen spandoeken of instrumenten mee te nemen. Dit om eventuele misconceptie te voorkomen en de samenhang tussen alle elementen te handhaven. 

3. Gelieve de omgeving schoon te houden. 

Wij kijken uit naar een vreedzame tocht waarbij wij samen opkomen voor vrijheid en rechtvaardigheid.

Samengevat:

Datum: 6 December 2015

Startijd: 13:30

Eindtijd: 15:45

Verzamelpunt: Schouwburgplein - Rotterdam

Facebook-Event: https://www.facebook.com/events/790929081028923/

Website: http://arbaeenoptocht.nl/

 

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.