De reis van het geloof (Muharram), 15-16 september 2018

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle,

De heilige maand Muharram is een belangrijke maand in de Islam. Het verhaal van Imam Hussein (a) met zijn wijsheden en moralen staat hierin centraal. Het is de maand waarin we bijeenkomen om onze trouw aan de profeet en zijn Ahlalbait jaarlijks te beloven en waarin we rouwen om de onmenselijke tragedie die de Ahlalbait is aangedaan.

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/692160871117517/

In twee achtereenvolgende bijeenkomsten zullen wij het verhaal, de bouwstenen, het verloop, de hoofdpersonen, en de moraliteit van de Islam proberen weer te geven en over te dragen door middel van toespraken, beeld, geluid, koranverzen en meer.

Tijdens iedere bijeenkomst zal één fase het hoofdonderwerp zijn.

Dag 1 zal met name gaan over de biografie van de profeet Mohammed (s): de fases waarin zijn leven te verdelen is vanaf zijn geboorte, zijn opvoeding, jeugd, profeetschap en meer. Wij zullen proberen om daarbij belangrijke mijlpalen, wijsheden, verhalen en koranverzen te benoemen. Dag 2 zal gaan over de leiderschap van de Ahlalbait (a).

Het belooft een zeer interessant en vernieuwend concept te zien en wij hopen daarom ook op jullie steun en komst!

Uiteraard zal de tragedie van Ashura een belangrijk onderdeel zijn van deze bijeenkomsten en de periode van rouw centraal staan. Door deze periode in het verhaal van de Islam te integreren, willen wij het belang van Ashura belichten.

Deze bijeenkomsten zullen zich plaatsvinden in Den Haag, Stichting Al Cauthar op 15 en 16 september gedurende de middag. Zie de flyer voor meer informatie.

Mochten er nog vragen zijn, dan horen we het graag.

Ws,
AJO

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.