Arbaeen met Dr. Chris Hewer, 19 oktober 2019

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle,

Op zaterdag 19 oktober organiseert Ahlalbait Jongeren een herdenking voor de Arbaeen van Imam Hussain (as), in Stichting Al Cauthar te Den Haag. Wij hebben de eer om een unieke en inspirerende spreker te mogen verwelkomen: Dr. Chris Hewer.

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/673921213093727/

Dr. Chris Hewer heeft een achtergrond in de christelijke theologie, onderwijs, islamitische studies en interreligieuze studies en werkt sinds 1986 met moslims in Groot-Brittannië en christen-moslimrelaties.

De lezing zal gaan over een zeer interessante parallelle vergelijking, de sociale revolutie van profeet Jezus (a) en die van Imam Hussain (a). Daarnaast zullen er niet-moslim perspectieven belicht worden over het verhaal van de Imam en hoe de mensheid van deze boodschap kan leren. Dit zal gebeuren in een uitgebreid open Q&A sessie met Dr. Hewer.

Tot slot zal er een Nederlandse lezing zijn over de Arbaeen door Hadj Waiel Alkhateeb.

- De inloop zal om 15.00 uur zijn.
- De bijeenkomst start 15.30 uur.
- Het einde zal rond 18.30 uur zijn.

De locatie van de bijeenkomst is Stichting Al Cauthar te Den Haag. Deze dag zal ideaal zijn om jullie niet-islamitische vrienden uit te nodigen. Vergeet vooral niet om jullie vrienden en familieleden uit te nodigen.

De toespraken van Dr. Hewer zullen in het Engels zijn. Als er vragen zijn, horen wij dit graag!

Wassalamu Alaikum,

Activiteitencomité AJO

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.