Fatimiya met Sayed Ahmad Al Qazwini, 1 en 2 februari

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle,

Op zaterdag 1 en zondag 2 februari organiseert AJO bijeenkomsten ter ere van het leven van Fatima Al Zahra (a) met als internationale gastspreker Sayed Ahmad Al Qazwini.

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/172895233958825/


Zaterdag: Workshop 'De Etiquette van het Gebed'
Het gebed is een van de pilaren van ons geloof. Vijf keer per dag richten wij ons tot Allah (swt) om deze daad van aanbidding te verrichten. Maar weten wij hoe het gebed werkelijk in elkaar steekt? Wat zijn de aspecten die het gebed reguleren? Hoe zijn deze regels opgebouwd? Hoe kunnen wij ons op de beste manier tot Allah (swt) richten? Welke rol heeft Fatima Al Zahra (a) gehad in de totstandkoming van de etiquette van het gebed?

Deze en veel meer vragen zullen in de vorm van een college in twee delen nader toegelicht worden door onze geleerde Sayed Ahmed Al Qazwini.

Inloop: 17.45 uur
Gezamenlijk gebed + Maaltijd: 17.50 uur
Start: 18.30 uur
Einde: 21.00 uur

Locatie: Dordrecht, Toermalijnring 210
Parkeren = gratis op het terrein en omgeving

Zondag: Lezing 'Het leven van Fatima ع'
De profeet Mohammed (s) heeft gezegd: 'Fatima is een deel van mij'. Fatima al Zahra (a) is in de islam een voorbeeldfiguur op verschillende vlakken. Haar rol in het gezin, omgang met medemensen, opkomen voor recht, spirituele vorming en meer van dezen maakt van haar een vrouw waar wij enorm veel van kunnen leren. Sayed Ahmed Al Qazwini zal ons een inzicht geven in de vele hemelse eigenschappen van de dochter van de heilige profeet (s).

Inloop: 15.30 uur
Start: 16.00 uur
Einde: 18.00 uur*
*Zal samengaan met het gezamenlijk gebed. Hierna volgt een maaltijd.

Locatie: Den Haag, Stichting Al Cauthar, Uitenhagestraat 12
Parkeren = gratis in de desbetreffende garage

De workshop en lezing van Sayed Ahmad Al Qazwini zullen in het Engels zijn. Iedereen is zoals altijd welkom: Jong, oud, moslim, geen moslim, man, vrouw; onafhankelijk van de nationaliteit. Laten we gebruik maken van dit weekend om onszelf een imaan-boost te geven door middel van het leven van Fatima al Zahra (a). Vragen zijn welkom. Help ons door deze bijeenkomst te delen met vrienden en familieleden.

Tot dan!

Activiteitencomite AJO

Afdrukken