Verslag 'Het Gebed', 1 april 2017

In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle,

Op zaterdag 1 april, géén grap, organiseerde de Ahlalbait Jongeren Organisatie een bijeenkomst met een nieuw soort programma: een voorstelling. Het gebed is een belangrijk onderdeel van het geloof en om dat te laten zien en uit te leggen had AJO een voorstelling voorbereid.

De bijeenkomst begon met het verwelkomen van de gasten tijdens de inloop. Broeder Massih trapte de bijeenkomst af met een Koranrecitatie. Op zijn prachtige wijze las hij verzen voor uit het hoofdstuk "Al Ma'oon".

Na de Koranrecitatie begon de voorstelling. Broeder Mujtaba was de verteller en nam ons mee door een aantal scènes. Elke scène had een moraal met betrekking tot het gebed of het aanbidden van Allah (swt). Een tweetal voorbeelden:

Wanneer men een huis bouwt, wilt men zo veel mogelijk zon ontvangen. Hierbij plaatst men de tuin een bepaalde richting op en zet men veel ramen in het huis, opdat het licht goed naar binnen komt. Indien wij van Allah (swt) ook de geleiding willen, dienen wij ook ons naar zijn richting (Mekka) op te stellen en dienen wij ook moeite te doen om zoveel mogelijk zegeningen binnen te krijgen.

Een ander voorbeeld was het begeleiden van een blinde vrouw die hulp nodig had. Deze vrouw zat op een stoel en vroeg hulp aan een voorbijganger. De voorbijganger hielp haar, maar het kostte wel wat moeite. De vrouw moest eerst opgetild worden en pas toen kon ze begeleid worden. In de vervolgscène kon de vrouw uit haarzelf al opstaan, waardoor zij veel makkelijker begeleid kon worden. Zo leren wij dat Allah (swt) ons ook begeleidt door het leven, maar dat we daarvoor wel eerst even de eerste stappen moeten zetten.

Na een korte pauze werd er een quiz gehouden over het gebed. Iedereen deed enthousiast mee en er waren vele goede antwoorden gegeven. De bijeenkomst werd afgesloten met een heerlijke maaltijd.

AJO wilt iedereen bedanken voor zijn komst en tot de volgende keer inshaAllah!

Klik hier voor de foto's

Klik hier voor een overzichtsvideo

Ws,
AJO

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.