Verslag AJO Reis Gent, 15 april 2017

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle,

Op zaterdag 15 april 2017 organiseerde de Ahlalbait Jongeren Organisatie een reisje naar de Belgische stad Gent. Nog voor 9 uur 's ochtends vertrok de volle (!) bus vanuit Rotterdam met 50 meegereisde jongeren en ouderen richting het zuiden. Er stond een leuke en interessante programma op de planning.
Om 11 uur kwamen wij aan bij de Plantentuin van de Universiteit van Gent. We kregen daar een rondleiding van drie gidsen, die elk gespecialiseerd waren op het gebied van verschillende soorten planten. Zo werd er onder andere verteld over de geneeskrachtige en de fascinerende planten. De creatie van Allah (swt) heeft ons versteld doen staan. Elke plantensoort heeft bijvoorbeeld zijn eigen manier van het verspreiden van zijn zaden. Sommige planten/bomen kunnen zelfs tegen vuur!

 

Na de interessante rondleidingen in de Plantentuin gingen we op weg naar het centrum van de stad. We werden afgezet dichtbij de stad en wandelden gezamenlijk door de stad heen naar de Gravensteen. Dit bijzondere kasteel was het bezoek zeker waard. Er is nog veel overgebleven van de oorspronkelijke muren en torens. In verschillende kamers werd ook een stukje geschiedenis verteld. Zo was er onder andere een "bekentenis kamer" en een kamer met allerlei marteltechnieken die destijds werden toegepast.

De groep kreeg na het kasteelbezoek nog wat vrije tijd om de stad te verkennen. Rond half 4 verzamelden we in een parkje. Na het gezamenlijk gebed bij de bus, vertrokken we richting Antwerpen om te eten in het restaurant.

Tijdens het eten kon nagepraat worden over deze mooie reis. We sloten de dag af met een groepsfoto en vertrokken rond een uur of zeven weer richting Rotterdam.

Wij danken iedereen voor zijn komst. Het was een leuke, leerzame en gezellige dag! InshaAllah tot de volgende reis.

Klik hier voor de foto's

Klik hier voor een impressievideo

Ws,
AJO

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.