Verslag "Een avond met de Koran", 4 juni 2017

In de naam van Allah, de meest Barmhartige, de meest Genadevolle,

Op zondag 4 juni 2017 organiseerde de Ahlalbait Jongeren Organisatie een speciale iftarbijeenkomst met als thema 'Een avond met de Koran'. Deze avond stond volledig in het teken van de heilige Koran.

Het programma begon met het verwelkomen van de gasten door onze presentator Mohammed Ali. Het eerste onderdeel van het programma was een presentatie van hadji Mehdi over Tawba (het tonen van berouw). Aan de hand van een aantal Koranverzen liet hij zien wat een ware tawba met zich meebrengt en wat de voordelen hiervan zijn. 

Hierna vertelde broeder Mujtaba ons over de interreligieuze bijeenkomst van 29 mei jongstleden, waaraan AJO heeft deelgenomen. Samen met het dispuut Orion en Dauphine werd een mooie avond georganiseerd in de Kinepolis van de Jaarbeurs in Utrecht. Meer informatie over die bijeenkomst is te vinden op onze website www.ahlalbait.nl.

Het hoofdonderdeel van de bijeenkomst was de Koranrecitatie van het achtste deel van de heilige Koran. Deze werd op een zeer mooie wijze gereciteerd door de broeders Ali Al Touraihi, Massih Naimi en Jafar Al Badri. De recitatie werd beëindigd met een smeekbede die gezamenlijk gereciteerd werd.

Na de Koranrecitatie was het alweer tijd voor de iftar. Ieder kreeg eerst wat dadels en yoghurt om het vasten te verbreken, om vervolgens eerst de avondgebeden te verrichten. Tijdens de iftar kon er nagepraat worden over de bijeenkomst, en konden de nieuwe bezoekers kennis maken met de organisatie en andere bezoekers.

Het programma werd afgesloten met Dua Al Iftitah, een smeekbede die voor de maand Ramadan aanbevolen is. Deze werd gereciteerd door broeder Aysar. 

Wij danken alle recitatoren en sprekers voor hun deelname aan het programma en alle bezoekers voor hun komst. Moge Allah (swt) jullie daden accepteren en tot de volgende keer!

klik hier voor de foto's

Klik hier voor de video's

Ws,
AJO 

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.