Verslag Arbaeen,11 november 2017

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle

25 miljoen mensen. 's Werelds grootste bijeenkomst. 80 kilometer afleggen van Najaf tot Karbala. Een reis compleet voorzien van alle service die je je kunt bedenken. De vrijwilligers die je voeten masseren, hun huizen voor je open stellen, gratis eten en drinken uitdelen etc. Ze vragen geen geld voor hun daden, want hun vergoeding... dat is enkel de tevredenheid van Allah (swt). Deze bijeenkomst is de Arbaeen.

Op zaterdag 11 november organiseerde Ahlalbait Jongeren in het teken van Arbaeen een bijeenkomst. Om wat voor reden dan ook konden de bezoekers niet aanwezig zijn bij de looptocht van Najaf naar Karbala, maar door om dezelfde reden aanwezig te zijn bij déze bijeenkomst, maakten zij alsnog deel uit hiervan.

De bijeenkomst werd gestart met een Koranrecitatie, prachtig gereciteerd door broeder Youssef. Dit werd gevolgd met ziaret Arbaeen die werd gereciteerd door broeder Yahya. Hierna werd het verhaal van Arbaeen op bijzondere wijze gedeeld, namelijk met stukjes film afgewisseld met toneel, om zo het verhaal met zo veel mogelijk gevoel te herleven. Het verhaal begint vandaag vanaf de martelaarschap van Imam Hussain (a). Was het genoeg voor Yazid om Imam Hussain (a) en zijn metgezellen omgebracht te hebben? Wat gebeurde er daarna met de familie van de Profeet (s)? Hoe zorgde seyede Zainab (sa) ervoor dat het verhaal van Imam Hussain (a) bij zo veel mogelijk mensen terecht zou komen en dat er eeuwig gerouwd zou worden om hem? Na het toneelstuk werden we verrijkt met nog meer kennis dankzij een korte, maar krachtige lezing van hadji Waiel over de Arbaeen. Zo vertelde hij dat we niet alleen kennis moeten hebben van de Allah (swt) en de Ahlalbait (a), maar ook spiritueel verbonden moeten zij met Hen. We moeten altijd in contact staan met Allah (swt) en niet alleen in slechte tijden. We moeten ook in goede tijden Allah (swt) bedanken.

Hierna dachten onze bezoekers dat het programma was afgelopen... totdat zij gestuurd werden naar de zaal beneden. Onderweg naar beneden hoorden zij al rouwzang, geluiden van veel mensen die eten en drinken uitdeelden en mensen smeekten om dit aan te nemen. Eenmaal beneden troffen zij een ruimte aan die vol hing met levensechte foto's van de looptocht in Irak, vrijwilligers die hardop riepen en smeekten of de bezoekers eten en drinken wilden aannemen, of ze hun voeten mochten masseren. Kleine kinderen zaten klaar met schalen fruit op hun hoofd. Kortom, deze imaanvolle dag werd afgesloten met een 'mini looptocht' geheel op de wijze van de echte looptocht in Irak. Ook hiervan was het doel om zo veel mogelijk het gevoel van deze belangrijke dag te herleven met elkaar.

Wij bedanken de bezoekers voor hun komst en daarmee het compleet maken van deze mooie dag en inshaAllah tot de volgende keer!

Klik hier voor de foto's

Klik hier voor de video's

Ws,
Ahlalbait Jongeren Organisatie

Afdrukken

Reacties   

#2 Ahlalbait Jongeren 05-01-2018 23:33
Salam aleekum zuster,

Bedankt voor het aangeven.

Als het goed is, werken de links nu.

Ws,
AJO
#1 Mariam Ali 03-01-2018 18:40
Salam Aleikum, kunnen jullie de foto's van de Arbaeen bijeenkomst die op 11 november 2017 plaatsvond op de website zetten?

Ws,

Mariam Ali

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.