Verslag Het memoriseren van de heilige Koran, 16 maart 2018

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle

Op 16 maart 2018 kregen Ahlalbait Jongeren organisatie, stichting Alcauther en Dar Al Koran een speciale gast vanuit Iran. Een jonge recitator die op verschillende manieren de Koran memoriseert.

De bijeenkomst begon met de woorden uit de heilige Koran, die gereciteerd werden door hadji Ali Al Touraihi. Vervolgens gaf Waiel Alkhateeb een korte lezing over Surat Yaseen. Waiel nam een vers uit de Surat en ging het vervolgens uitleggen. 

Na een korte pauze nam de begeleider, Malek Aghaei, het over van de jonge recitator. Hij kondigde Mohammed Mehdi Haghgouyan aan. Mohammed Mehdi ging zichzelf eerst voorstellen voordat zijn programmaonderdeel van start ging.

De begeleider Malek begon door de recitator te vragen met welk vers een willekeurige bladzijde uit de Koran begon. Vervolgens ging hij op een snelle tempo hem vragen naar volgende bladzijdes. Hierna ging de begeleider een stapje verder, hij vroeg hem met welk woord het vers op twee bladzijdes na bladzijde X begon. Dit was nog niet alles. De begeleider begon hem te vragen om verzen achteruit te lezen! En steeds werd het moeilijker en moeilijker en wij allen stonden met een open mond te kijken op wat voor bijzondere wijze deze recitator alle recitatie opdrachten kon uitvoeren.

Wij wensen de recitator en zijn begeleider heel veel succes toe en hopen hun nogmaals te kunnen verwelkomen in Nederland om te genieten van zijn bijzondere recitaties.

Klik hier voor de foto's

Klik hier voor de video's 

Ws,
Ahlalbait Jongeren Organisatie

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.