Verslag De Boodschap van Imam Hussein, 30 september 2018

In de naam van Allah, de meest Barmhartige de meest Genadevolle

Op de 30e van september 2018 werd er een gezamenlijke bijeenkomst georganiseerd in Zwolle met sjiitische Jongeren Zwolle(SJZ), ter ere van het martelaarschap van Imam Hussain (a). Het thema van de middag was: ‘’De boodschap van Imam Hussain’’.

Tijdens de inloop was er een korte “Fatiha (rouwbijeenkomst)” voor een broeder uit Zwolle, waarna we begonnen met het officiële programma. Broeder Mujtaba trapte de dag af met een korte intro over Ahlalbait Jongeren Organisatie, zodat het publiek kennis maakte met AJO. Daarna had SJZ ook een korte introductie en vroegen zij aandacht over het tekort aan zusters die tijdens (het organiseren van) de bijeenkomsten nodig zijn. Mocht jij in de buurt van Zwolle wonen en deze organisatie willen steunen, stuur ons dan even een email of bericht via Facebook.

Broeder Massih was daarna aan de beurt om met zijn prachtige stem een aantal koranverzen te reciteren. Abo Hussam deed daarna de emotionele ziyaret Ashura. Na een korte pauze, waarbij de gasten thee, koffie en koekjes uitgedeeld kregen, was het daarna tijd voor de lezing van hadji Waiel Alkhateeb. Het publiek kreeg een mooie en leerzame lezing voorgeschoteld over de boodschap van Imam Hussain (a) en dit werd tevens vertaald naar het hedendaagse leven. De lezing werd afgesloten met een recitatie over de verdrietige en hartbrekende gebeurtenis bij de slag van Karbala.

 

Het publiek kreeg ook de gelegenheid om vragen te stellen over het hedendaagse leven of over het geloof die broeder Waiel daarna ging beantwoorden. Zo ontstond er een leuke interactie met de bezoekers. Het publiek kreeg vervolgens een rouwzang te horen van broeder Hussam en broeder Atheer.

De dag werd afgesloten met een heerlijke maaltijd! Alhamdullillah was het een geslaagde bijeenkomst. InshaAllah vonden jullie dat ook en zien we jullie de volgende keer weer terug!

Klik hier voor de foto's

Klik hier voor de video's

Ws,

AJO en SJZ

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.