Verslag bijeenkomsten met Sayed Moustafa Al Qazwini, 30-11 t/m 2-12 2018

In de naam van Allah, de meest Barmhartige de meest Genadevolle

Op 31 november, 1 en 2 december 2018 heeft Ahlalbait Jongeren Organisatie een reeks bijeenkomsten gehouden ter ere van de geboorte van profeet Mohammed (s) met de geleerde sayed Moustafa Al Qazwini.

Met elkaar kijken we terug op drie leerzame dagen met verschillende onderwerpen en verschillende programma's. Hieronder volgt een samenvatting voor degenen die niet aanwezig waren en willen weten wat er in grote lijnen is besproken.

Vrijdag 30 november 2018

Voor het eerst organiseerde Ahlalbait Jongeren Organisatie een bijeenkomst met een soennitische geleerde. Sheikh Yassin El Forkani was uitgenodigd om samen met sayed Moustafa Al Qazwini het onderwerp “islamofobie” te bespreken.
De bijeenkomst begon met de woorden uit de heilige Koran door broeder Sharif Qanawizian. Vervolgens deelde hadji Waiel enkele feiten uit onderzoeken die aantonen in hoeverre islamofobie aanwezig is in Europa.

Sayed Moustafa Al Qazwini en Sheikh Yassin El Forkani mochten ieder op de onderzoeken reageren en een introductie geven op het onderwerp.
De avond werd verdeeld in drie thema’s: (1) is de islam gewelddadig? (2) wat is de rol van de vrouw in de islam? En (3) hoe kunnen wij in de toekomst zorgen voor minder islamofobie? Ieder thema werd toegelicht door de geleerden en er was ruimte voor interactie.
De avond werd afgesloten met een heerlijke maaltijd en de aanwezigen konden nog gezellig bijpraten achteraf.

Zaterdag 1 december 2018

Het thema van deze dag was het huwelijk. De bijeenkomst begon met een Koran recitatie door broeder sayed Yusuf Shahristani. Het was een prachtige recitatie waar het publiek erg van genoot.

De lezing van sayed Moustafa werd onderverdeeld in drie delen; (1) de periode voor het huwelijk en het zoeken naar een juiste partner (2) het begin van het huwelijk en (3) het onderhouden van een goed huwelijk. Na ieder onderdeel kon het publiek haar vragen kwijt bij de sayed en daar werd goed gebruik van gemaakt. Het publiek kreeg nog een broodje en een drankje om bij te praten na de bijeenkomst.

Zondag 2 december 2018

De verzen van de heilige Koran werden deze dag gereciteerd door broeder hadji Massih Naimi. Met zijn prachtige stem reciteerde hij uit surah Al Anbiya. Na een korte quiz van broeder Mujtaba was het tijd voor de lezing van sayed Moustafa Al Qazwini. De lezing ging over de sociale rechtvaardigheid van Profeet Mohammed (s).

Na een korte pauze was het tijd voor de Q&A-gedeelte en hierna werd de bijeenkomst afgesloten met een heerlijke maaltijd.

Wij danken alle aanwezige broeders en zusters voor het feit dat zij tijd vrij hebben gemaakt om deze bijeenkomsten bij te wonen en tot een succes te maken! We zien jullie graag terug tijdens onze volgende bijeenkomsten, inshaAllah!

Klik hier voor de video's van vrijdag 30 november 2018

Klik hier voor de foto's van vrijdag 30 november 2018

Klik hier voor de video's van zaterdag 1 december 2018

Klik hier voor de foto's van zaterdag 1 december 2018

Klik hier voor de video's van zondag 2 december 2018

Klik hier voor de foto's van zondag 2 december 2018

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.