Verslag Eid Al Fitr Uitje, 8 juni 2019

In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle,

Eid al Fitr is een speciale gelegenheid die gevierd moet worden. Na een maand vasten is het een dag waarop de gelovigen elkaar feliciteren, omdat we allen na een spirituele en imaanvolle periode dankbaar zijn voor onze prestaties. Om deze reden organiseerde Ahlalbait Jongeren Organisatie net als vorig jaar een Eid al Fitr uitje.

Dit keer ging was de Brabantse stad Den Bosch de bestemming. Al rond het middaguur verzamelden wij midden in het centrum van de stad. Er stonden in het begin van de middag diverse activiteiten op het programma. Allereerst de boottocht. In drie boten gingen de deelnemers de stad verkennen. We voeren onder de grachten en huizen van de stad door. Onder leiding van een gids werd er veel verteld over het ontstaan van de stad. Hier en daar waren er symbolen die verwezen naar de bekende kunstenaar Jeroen Bosch.

Na de boottocht was het dit keer de bedoeling om de stad te voet te ontdekken. Wederom onder begeleiding van een gids werd nog dieper ingegaan op het ontstaan van de stad en werden ons de leukste plekjes, samen met het vertellen van een stukje geschiedenis, laten zien.
De deelnemers hadden hierna de keuze om nog in de stad te blijven of alvast richting de camping te gaan waar de barbeque gehouden zou worden.
Op de camping stond er een grote tent al klaar en het vuur van de barbeque werd opgestart. We gingen rustig bijkomen door eerst wat te drinken. Het eten stond lekker te braden en garen.

Iedereen kon lekker genieten van een open barbeque buffet, drinken en er werd zelfs een hele ‘sweet table’ klaar gezet. Kortom, in verband met Eid kon iedereen lekker genieten op deze mooie dag.

Nu iedereen lekker had gegeten en weer energie had, werd goed gebruik gemaakt van het voetbalveldje. Hier en daar werden door jong en oud(!) de voetbaltrucjes naar voren gehaald. Ook de dames maakten op een veldje gebruik van de gelegenheid om nog even lekker te sporten.
Nog even bijpraten, wat thee drinken en het programma kwam een beetje bij beetje bij het einde. AJO had nog voor iedereen een persoonlijk cadeau meegebracht en aan de kinderen werd ook gedacht!

Zo was deze Eid –dag helemaal compleet! Bedankt voor jullie aanwezigheid en voor de mooie persoonlijke sfeer die jullie met elkaar creëerden en inshaAllah tot de volgende keer!

Klik hier voor het foto-album.

Klik hier voor de video.

Ws,
AJO

 

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.