Verslag "Hadj; handelingen en betekenis", 21 juli 2019

In de naam van Allah (swt), de Barmhartige, de Genadevolle,

Op zondag 21 juli organiseerde Ahlalbait Jongeren Organisatie een bijeenkomst over de hadj; de bedevaart voor moslims. De intentie was om de jongeren (en ouderen) die op hadj gingen goed voor te bereiden op deze bijzondere reis. Een reis die elke moslim minimaal één keer in zijn leven moet maken, indien hij/zij hiertoe in staat is.

Het programma begon met het gezamenlijk gebed, vervolgd met een prachtige recitatie uit de heilige Koran door broeder Morteza Sajjad. Met zijn prachtige stem reciteerde hij verzen die over de hadj gaan. Hierna verwelkomende gastheer Mohsin de bezoekers met een introductie en een korte quiz om de hadj-termen te leren kennen.

Het hoofdonderdeel van het programma werd verzorgd door hadji Mehdi, hadjiya Zainab en hadjiya Sahar. Allereerst deed hadji Mehdi de handelingen voor. De mensen kregen zo een goed beeld van dichtbij over hoe het er daar precies aan toe gaat. Op de achtergrond werden verschillende beelden afgespeeld van mensen die de handeling in Mekka aan het verrichten waren, om zo het verhaal en de handelingen nog meer te visualiseren.

Nadat de bezoekers de handelingen gezien hadden, kregen we via van hadjiya Zainab of hadjiya Sahar uitleg over de filosofie, achtergrond en betekenis van de handelingen. De volgende onderdelen werden o.a. besproken: Oumrat Al Tamatou’ en alle handelingen van de Hadj Al Tamatou’: van het verblijven in Arafat, het verzamelen van de stenen om de duivel te bestenigen tot de Tawaaf (het draaien om de Kaaba). Elke handeling van de bedevaart is besproken en uitgelegd.

Na afloop konden de bezoekers nog met elkaar bijpraten en eventueel vragen stellen aan de aanwezige mensen die al ervaring hebben met de hadj.

InshaAllah tot de volgende bijeenkomst!

Klik hier voor alle foto's

Ws,
AJO

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.