Verslag Muharram bijeenkomsten 2019

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle,

Ter ere van de herdenking van de martelaarschap van Imam Hussain (a) heeft Ahlalbait Jongeren op zaterdag 7 en zondag 8 september 2019 bijeenkomsten georganiseerd, met als thema: Het verhaal van de metgezellen.

Vervolgens is op 10 september 2019 een bijeenkomst, ter ere van Ashura, gehouden waarin de ‘maqtal’ van Imam Hussain (a) in het Nederlands werd voorgedragen.

De weekendbijeenkomsten begonnen met het gezamenlijke gebed, geleid door Sheikh Ismail Al Khaliq. Vervolgens heeft Sheikh Al Khaliq op zaterdag een korte lezing gegeven in het Engels, over onze relatie met Allah (swt).

Op zondag werd een presentatie gegeven door broeder Mehdi Salih over diversiteit. Hij vertelde het publiek over de diversiteit binnen de Koran, het bedrijfsleven, de Ahlalbait en de metgezellen van Imam Hussain (a). En ook de diversiteit in de zaal viel hem op.

Het programma begon op beide dagen met een Koranrecitatie. Op zaterdag werden verzen uit Surat Al Furaqaan gereciteerd door hadji Massih en op zondag reciteerde hadji Ali Al Touraihi verzen uit Surat Al Ahzab.

Na de Koranrecitatie werd ook Ziaret Ashura gereciteerd, door hadji Waiel Alkhateeb op zaterdag en door Sayed Youssef Al Hashemi op zondag

Ondertussen waren de kinderen zich aan het vermaken met het kleurplatenboek over Imam Hussain (a). Op de kleurplaten was ook het verhaal van Imam Hussein (a) in het kort beschreven.

Na een korte pauze, waarbij de gasten thee, koekjes en cake uitgedeeld kregen, begon de lezing van hadji Waiel Alkhateeb.

Hadji Waiel legde in de eerste lezing het verschil uit tussen materialisme en geloof. Vervolgens legde hij de link tussen deze verschillen en de gelovige persoonlijkheid.

Tijdens de tweede lezing op zondag werden er drie punten met betrekking tot religie en dood van Richard Dawkins, een ex-priester, atheïst en schrijver van Delusion of God, genoemd. Hadji Waiel heeft deze drie punten over religie en dood weerlegd vanuit het perspectief van de gelovigen.
De bijeenkomsten werden afgesloten met Nederlandse, Engelse en Farsi rouwzang gereciteerd door broeder Mahdi Mobayan op zaterdag en op zondag door onze jonge broeder Mahdi Alkhateeb. Hierna werd een maaltijd uitgedeeld.

Dinsdagavond 10 september stond in het teken van Ashura. Een unieke bijeenkomst, waarin de gebeurtenissen van de dag van Ashura in het Nederlands werden voorgedragen. De bijeenkomst begon met een gezamenlijke maaltijd, dat gevold werd door een Koranrecitatie. Hierna reciteerde hadji Waiel Alkhateeb de gebeurtenissen van Ashura in het Nederlands. Het emotionele verhaal was pakkend voor iedereen in de zaal, de vrouwen, mannen en ook voor de kinderen.

De avond ging verder met rouwzang gereciteerd door broeder Mahdi Alkhateeb en hadji Ali Al Touraihi. De bijeenkomst werd uiteindelijk afgerond met het gezamenlijke Maghrib en Isha gebed, geleid door Sheikh Ismail Al Khaliq.

Wij bedanken de bezoekers voor hun komst en Alcauther voor hun hulp tijdens al deze bijeenkomsten. InshaAllah tot de volgende keer!

Klik hier voor de foto's van de eerste bijeenkomst.

Klik hier voor de foto's van de tweede bijeenkomst.

Klik hier voor de foto's van de derde bijeenkomst (Ashura).

Hier voor de video's van de eerste bijeenkomst, en hier voor de video's van tweede bijeenkomst. 

Ws,
AJO

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.