VERSLAG: AJO Debatavond, 18 januari 2020

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle,

Op zaterdag 18 januari 2020 organiseerde AJO zijn eerste debatavond. Tijdens deze avond zijn aan de hand van interactieve dialogen drie stellingen behandeld. De stellingen gingen over het huwelijk, het milieu en identiteit. De avond bestond uit het delen van meningen, ervaringen en visies.

Tijdens de inloop stonden verschillende hapjes klaar en konden de bezoekers socializen.

Na de verwelkoming van de gastheer, broeder Mohsin, begon het programma met een Koranrecitatie. Broeder Ali reciteerde verzen uit het heilige hoofdstuk ‘De Romeinen’ (Surat Al Room).

Hierna was het tijd voor het debat. Broeder Mohsin legde eerst de spelregels uit: De stelling wordt eerst ingeleid en toegelicht; per stelling zullen er twee korte betogen worden gehouden. Het publiek kon daarna debatteren over de stelling.

Nu was het tijd voor de eerste stelling van de avond: “In het huidige tijdperk is het beter als men op een latere leeftijd trouwt.”. Dit werd door door de gastheer toegelicht. Broeder Ammar en zuster Zainab hielden een betoog voor de stelling en tegen de stelling. Toen was het aan het publiek om hun meningen toe te lichten.

De tweede stelling ging over het milieu en luidde als volgt: “De moslims houden wereldwijd niet goed rekening met het milieu, we moeten juist voorlopers zijn”. Zusters Sarah en Zainab hadden de kans om de stelling te onderbouwen en te ontkrachten. Hierna was het weer de beurt aan de bezoekers: wie is er voor en wie tegen?

Vervolgens was het tijd voor een korte pauze. De bezoekers konden weer genieten van heerlijke hapjes en hadden tijd om de stellingen na te bespreken.

 

Na de pauze werd de derde en laatste stelling weer toegelicht door onze gastheer: “Mijn identiteit wordt gevormd door mijn geloof en niet door mijn cultuur.”  Een betoog voor en een betoog tegen de stelling werd gehouden door broeder Ammar en zuster Zaynab. Na toelichting van de meningen, kon iedereen beide kanten beter begrijpen en er zelf verder over nadenken.

Het programma werd afgesloten met thee en hapjes, waarbij de gelegenheid was om bij te praten over de besproken stellingen.

Wij willen graag de bezoekers bedanken voor hun komst en InshAllah tot de volgende keer!

Klik hier voor de foto’s, en hier voor de video's. 

Ws,

AJO

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.