Verslag: Eid Al-Adha, 2 augustus 2020

In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle,

De afgelopen maanden is ons leven flink veranderd door het COVID-19 virus. Door de huidige situatie en maatregelen is op 2 augustus 2020 een uitje georganiseerd ter ere van het offerfeest. Tijdens het gehele uitje werden de richtlijnen van de overheid (RIVM) gehanteerd.

De picknick vond plaatst in het Amsterdamse Bos. Tijdens de inloop was er tijd om te kletsen met de aanwezigen en te genieten van het mooie bos. Voor elke bezoeker was er een goodiebag, gevuld met een leuk kaartje, wat fruit en drinken. Het programma begon met een toespraak van Hadji Waiel over actuele onderwerpen, zoals de Black Lives Matter movement en natuurlijk COVID-19. Het zijn moeilijke tijden, maar we moeten ons best blijven doen om het beste ervan te maken.

WhatsApp_Image_2020-08-03_at_12.17.19_AM.jpeg

Hierna was het tijd voor een leuke, leerzame en ook wel moeilijke quiz. Er werden teams van ongeveer vijf personen gevormd, het team met de meeste punten wint de quiz. Uiteraard mocht er gebruik worden gemaakt van het internet, maar doordat de vragen steeds maar dertig seconden duurde was dat nog best lastig. Met goede kennis van de Heilige Koran kon je de vragen ook zonder het internet beantwoorden.

Na intensief mee te hebben gedaan aan de quiz kregen de bezoekers een lekker broodje met wat te drinken. De bezoekers konden hierna nog voetballen, badmintonnen, kaartspellen spelen en bijkletsen voordat het programma tot het einde kwam.

Het weer was prachtig en zo was deze Eid al Adha uitje geslaagd! Bedankt voor jullie aanwezigheid en de gezellige sfeer. InshaAllah tot de volgende keer!

Klik hier voor alle foto’s.

Ws,

AJO

Afdrukken