Is het coronavirus gerelateerd aan de terugkeer van de Imam van de tijd (aj)?

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle,

Mijn salaams aan alle vrienden.

Een onderwerp dat recent veel wordt besproken, is de relatie tussen het coronavirus als een ziekte, als een wereldwijde aandoening en wereldwijd fenomeen en de terugkeer van Imam Mahdi (aj). Wij die wachten op de terugkeer van de Imam (aj) houden altijd de tekenen van de terugkeer in de gaten. We ontvangen graag het goede nieuws dat de Imam (aj) eerder verschijnt. Hoewel we weten dat er bittere gebeurtenissen zullen plaatsvinden vóór de terugkeer, dienen we ook de bittere gebeurtenissen onder ogen te komen en de nodige acties te ondernemen; wat tot onze plicht behoort. Neem een fenomeen als Corona, dat in feite een ziekte en aandoening is en in de meeste delen van de wereld ook extreme veranderingen heeft veroorzaakt in gedrag, levensstijl en het levensonderhoud van mensen. Hoe houdt dit verband met de terugkeer van Imam Mahdi (aj)?

Sommige mensen dringen erop aan om deze ziekte aan te kondigen als één van de tekenen die vóór de terugkeer zijn genoemd. Nee, dit klopt niet. Natuurlijk zijn wereldwijde ziekten, die voor veel mensen de dood tot gevolg hebben, genoemd als een van de gebeurtenissen vóór de terugkeer. Maar we hebben geen duidelijk of specifiek teken om dit te beoordelen. We moeten niet aandringen op het vergelijken van de tekenen die in de overleveringen zijn genoemd, en gepaard gaan met alle mogelijke complexiteiten, met de huidige situatie en het coronavirus.

Sommige mensen beweren dat er geen verband bestaat tussen corona en de terugkeer. Ik zou hier ook graag meer over willen uitweiden. Waarom zou men erop staan om te zeggen dat er geen verband is tussen corona en de terugkeer? Als we dit analyseren, kunnen we misschien zeggen dat alle gebeurtenissen in de wereld, vooral de tijd waarin we ons bevinden, verband houden met de terugkeer. Vanaf de eerste dag was de profetische missie van de heilige Profeet (s) ermee verbonden: (edele Koran 61:9). Dus hoe kunnen de gebeurtenissen op dit moment, wat waarschijnlijk het einde der tijden is, geen verband houden met de terugkeer?

Alle Imams (a) hebben voor de terugkeer over verschijnselen en zware beproevingen gesproken. Zelfs het verloop van de missies van de Imams (a) waren allemaal op de een of andere manier gerelateerd aan de verborgenheid en de terugkeer. Vanaf het moment dat Imam Sadiq (a) studenten opleidde, hield hij rekening met de periode van de verborgenheid. Na Imam Sadiq (a) introduceerden de opvolgende Imams (a) verschillende afgevaardigden, zowel direct als indirect. Dit diende als basis voor de verborgenheid en natuurlijk de terugkeer.

We mogen nooit wereldwijde gebeurtenissen en fenomenen, vooral gebeurtenissen en fenomenen die een soort aandoening zijn en een diep effect kunnen hebben, beschouwen als het geen verband houden met de terugkeer. Ze zijn niet per se een speciaal teken, maar het zijn gebeurtenissen in de aanloop naar de terugkeer. Het coronavirus is één van deze gebeurtenissen.

Lees meer

Afdrukken

Maak je geen zorgen: vroeg of laat komt de liefde

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle

15-11. Het is vandaag onze huwelijksdag en vol bewondering kijk ik hem aan: Reza. De man met wie ik dit leven met ups en downs voor eeuwig ga delen. Diegene die mij iedere seconde van de dag doet herinneren dat met elke stap die ik vanaf nu zet niet alleen afdrukken in mijn eigen leven achterlaat, maar ook in die van hem.

“Je ziet er prachtig uit”, stelt hij mij in zijn lichtgrijze pak gerust. Ik bedank hem breed glimlachend en voel me enigszins overweldigd om de trouwzaal vol met familieleden en vrienden in te lopen. Vluchtig zoek ik nog even naar zijn liefdevolle hand om hem in die koude hand van mij te leggen en vervolgens stilletjes in mij Allah (swt) voor dit rijke moment bedank.

Ik blik terug op de eenzame dagen dat het vinden van de ware onmogelijk leek, want dat lijkt soms de bittere realiteit en hetgeen wat de omgeving ons doet laten denken. Dat er geen geschikte huwelijkspartners meer bestaan.

Maar het is niet waar dat er geen geschikte partners meer zouden bestaan. Allah (swt) leert ons: “En het behoort tot Zijn Tekenen dat Hij van jullie eigen soort echtgenotes heeft geschapen, opdat jullie bij haar rust vinden. En Hij bracht tussen jullie liefde en barmhartigheid. Voorwaar, daarin zijn zeker Tekenen voor een volk dat nadenkt.” (Edele Koran, 30:21)

Ik heb altijd geleerd om in jezelf te blijven geloven. Om vertrouwen te blijven hebben dat er iemand zoals jij is die soortgelijke normen en waarden heeft om samen een mooie toekomst mee op te bouwen. Al duurt het vinden een nare eeuwigheid. Maar bovenal ook om in Allah (swt) vertrouwen te blijven hebben. De Barmhartigheid van Allah (swt) is het meest toereikend om te voorzien in dat wat wij mensen nodig hebben.

Weet dat het nooit te laat is om de ware te vinden. Vroeg of laat valt het verlangde puzzelstukje op zijn plek.

Alles wat we hoeven te doen is ons leven volgens de tevredenheid van Allah (swt) te (blijven) leven. Alles wat we hoeven te doen is ons leven blindelings als een kind zonder zorgen aan Allah (swt) toe te vertrouwen. De rest komt later, insha’Allah.

Geschreven door R.R.

Afdrukken

Jaloezie, wat heb je er aan?

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle

Een eigenschap die door niemand gewaardeerd wordt, is jaloezie. Het is een eigenschap die de boosdoener is voor het mislukken van relaties en vriendschappen. Beschouw je anderen als rivalen, dan kan dat zorgen voor negatieve spanning in de klas en op de werkvloer. Het klinkt zo gemakkelijk: niet jaloers zijn. ‘Gewoon van jezelf houden en aan je eigenwaarde werken,’ is dan een veel gegeven advies. Overigens denk ik ook dat door je eigenwaarde tot een hoger niveau te tillen, een gebed tot God te richten en vertrouwen te hebben dat er ook voor jou mooie dingen in het leven te wachten staan, kan helpen om op lastige momenten deze kwellende eigenschap als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen.

Ik heb altijd gedacht dat in perfecte relaties jaloezie nooit voorkomt, totdat ik een verhaal las van een verliefd koppel. Ze waren bovendien elkaars beste vrienden. Toch vertelden zij dat ook in hun relatie jaloezie weleens de kop opstak. Wow, dus jaloezie kan toch in de meest goedwerkende liefdesrelaties bestaan, dacht ik toen. Het kan zijn dat de ene partner hier net iets meer last van heeft dan de andere. Het verschil tussen dit koppel en stellen die hun relatie wel ten onder zagen gaan als gevolg van jaloezie, is dat dit koppel steeds met elkaar in gesprek ging over waarom zij soms jaloers waren. Communicatie was daar iedere keer weer de sleutel. Telkens wanneer een moeilijke situatie zich voordeed en een van beiden jaloerse gevoelens ontwikkelde, gingen ze onmiddellijk het gesprek met elkaar aan. Ze deden dat zo vaak totdat het op een gegeven moment geen issue meer was en ze een punt in hun relatie bereikt hadden dat geen van beiden meer jaloers was. Is het niet prachtig dat je dit samen kunt bereiken?

In de overleveringen lezen we dat minder jaloezie een goede staat van gezondheid brengt. In andere overleveringen, waaronder die van de nobele Profeet (vrede en zegeningen zijn met hem), komt naar voren dat jaloerse mensen als vijanden van het geloof en de wereld worden beschouwd. Dit doordat deze mensen de zegeningen van God niet aan een ander gunnen.

Het is onder andere daarom dat deze eigenschap van negatieve invloed is op het praktiseren van ons geloof en het leven als een vrij mens.
Vertrouw erop, mooie dingen komen voor iedereen. En de jaloezie: werk eraan of laat het los. Want uiteindelijk heb je er niets aan.

Geschreven door R.Q.

Voor meer artikelen bezoek www.wesharetoinspire.com en meld je aan voor de nieuwsbrief.

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Afdrukken

Meer artikelen...