Hussain inspireert mij (2): De tijd is kostbaar

In de naam van Allah, de meest Barmhartige, de meest Genadevolle

De tijd tikt. Er zitten tenslotte maar 24 uur in een dag. Na het schrijven van dit artikel zal ik alweer een paar uur minder de tijd hebben. Toch zoveel te doen. Studie. Werk. Thuis. Zal ik het allemaal wel redden? Vanavond heb ik ook een vergadering met AJO.

Het indelen van de dag is zeer belangrijk. Afgelopen week las ik iets op het internet wat mij echt aansprak. Iemand zei: “Als ik 10 uur had om een boom te kappen dan zou ik 8 uur lang mijn bijl slijpen.” Voorbereiding is het halve werk. Voorbereiding is alles.

De vergadering begint om acht uur. Bovendien is het de eerste dag van de maand. Dit wil zeggen dat de nieuwsbrief van AJO verstuurd moet worden. Het stapelt zich op. Ik weet dat ik tot minimaal 18 uur bezig ben met mijn studie.

Als actief lid binnen een organisatie zul je vaak te maken krijgen met dit soort situaties. Af en toe zul je misschien de neiging krijgen om dit allemaal langs je heen te laten gaan. Immers, dit werk is extra. Ik krijg er nu niets voor. Dit geldt inderdaad vaak voor vrijwilligerswerk. Behalve, het werk dat je doet voor Allah (swt). Dat werk is niet "extra" en het is niet helemaal waar dat je er ‘niets’ voor terug krijgt. Naast dat jij jouw leven in het Hiernamaals aan het opbouwen bent, zal het ook ervoor zorgen dat je dit aardse leven beter zal ervaren. Je hebt een doel tot je genomen. Je maakt kennis met nieuwe mensen en soms krijg je er zelfs nieuwe ‘familieleden’ bij.  Je krijgt ook te maken met nieuwe verantwoordelijkheden. Hiernaast ontwikkel je vele vaardigheden zoals vergaderen, presenteren, met mensen omgaan ect. 

In de middag kregen we te horen dat de vergadering naar morgen zou worden verplaatst want er zouden dan meer leden aanwezig zijn. Dit was goed nieuws want dan kon ik die avond, samen met de andere leden, aandacht besteden aan de nieuwsbrief en deze zou uiteindelijk ook op tijd de mailbox verlaten. Allah (swt) zal je nooit zomaar het leven moeilijker maken. Je bent een dienaar en je zal worden getest. Laten we dan ook naar de geschiedenis van de Ahlalbait kijken. Wat hebben zij allemaal achter gelaten om het geloof te dienen. Hoeveel geduld hadden zij? Ook als teamlid is het belangrijk om geduld te hebben. Geduldig zijn om samen met de andere teamleden elkaar te blijven motiveren zich samen in te zetten voor Allah (swt), de Profeet (s) en zijn Ahlalbait (a). 

Als ik vervolgens de verantwoordelijkheid voel en heb dan kan ik wel uren vrij maken! Tijd heb je. Iedereen heeft immers die 24 uur. Niemand die met dagen van 20 uur leeft. De vraag is wat doe jij met jouw 24 uur? Hoe deel jij jouw dag in? Blijf jij met een onscherpe bijl kappen of misschien moet je even investeren in het slijpen van jouw bijl zodat jij alle bomen snel om kapt? 

De lessen van Hussain (a) zijn er om van te leren. 

Hussain inspireert mij.

Mohsin, actief lid AJO

© Copyright Ahllabait Jongeren

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.