Sparringpartners in geloof

Door Mohammad Ali Ahmadi

10/03/2015

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle,

Tot mijn 15e was ik de jongen die altijd in zichzelf was gekeerd en tegelijkertijd de kleinste van de school met het gordijnkapsel. De zogenoemde ‘nerd’. Op mijn 16e begon ik te kickboksen en toen veranderde mijn leven. Ik werd alles wat ik niet was en leerde veel. Maar wat ik het mooiste aan deze vechtsport vond, was dat je beter wordt door een goede trainer, de juiste instelling en het aller belangrijkste: een goede sparringpartner.

Ik leerde dat je in het leven ook een goede sparringpartner nodig hebt om te groeien. Je begint dan te fantaseren over wat voor een persoon dat zal zijn. En voor je het weet ben je eigenschappen aan het toekennen en creëer je een karakter. Deze ideale (sparring)partner moest iemand zijn die eerlijk en oprecht is maar tegelijkertijd kritisch. Een soort van beste vriend of vriendin die mij scherp en kritisch houdt, vooral in het geloof. Iemand die mij dichter bij mijn geloof brengt terwijl ik hem of haar ook dichter bij het geloof breng. Kortom iemand die het beste in je naar boven haalt, maar het je nooit makkelijk zal maken zodat je blijft streven naar beter.

Toen ik ouder werd en begon na te denken over een levenspartner wist ik het zeker, mijn sparringpartner in het leven moet de vrouw zijn waarmee ik de rest van mijn leven zal delen. Dat is makkelijker besloten dan gerealiseerd. De keiharde wereld en de talloze voorbeelden van mislukte partnerschappen om je heen doen de onschuldige hoop geweld aan. Nu ik al drie jaar getrouwd ben met mijn ooit beste vriendin, realiseer ik me elke dag meer dat ik die ooit zo utopische sparringpartner gevonden heb.

Een sparringpartner in geloof, dat is wat ik ieder jong moslim en moslima gun.

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.