Het uur

In de naam van Allah, de Meest Barmhartige, de Meest Genadevolle,

Door Mohammad Ali Ahmadi

29/06/2015

In een overlevering las ik over de profeet Mohammad (s). Huilend als een kind die zijn moeder kwijt is wordt hij beschreven. Zijn baard doorweekt door tranen, terwijl hij zich vastklampt aan het doek dat de Kaaba omhult. De metgezellen (ra) proberen hem rustig te krijgen, maar grijpen allen in het duister wat de reden is voor het verdriet van de profeet (s). Als ze hem rustig gekregen hebben, wil hij dan eindelijk vertellen wat hem zo diep verdrietig gemaakt heeft. Door middel van een visioen is hij tot de wetenschap gekomen dat zijn ummah zich zal verdelen in 72 sektes na zijn dood. Volgens sommige overleveringen zou slechts één groep de poorten van de hemel bereiken. 

In een overlevering las ik over Imam Al Mahdi (a). Aan het begin van zijn ‘qiaam’ (opkomst) zullen slechts 12.000 tot 15.000 mensen hem volgen. Velen zullen de eerste strijd niet overleven. 

In een overlevering las ik dat de slechtste generatie geleerden in de ‘akhir azzamaan’ (einde der tijd) zal leven.

Afgezien van hoeveel van bovenstaande overleveringen waar of accuraat is, Allah (swt) weet dat het beste. Uitgaand van dat ook maar een beetje ervan klopt, zou elke moslim en moslima zich vandaag grote zorgen moeten maken en diep moeten reflecteren. De staat van de ummah is voor de vijanden van de islam lachwekkend en voor hen die reflecteren in de islam diep treurig. Elke intelligente moslim en moslima realiseert vandaag wel dat ‘het uur’ nabij is.

De getallen lopen uiteen, maar ik mag aannemen dat de wereld vandaag tussen de 1,5 en 2 miljard moslims telt. Ik vraag me af wie van ons de Imam (a) meteen zal volgen.

De getallen lopen uiteen, maar ik mag aannemen dat de wereld minimaal 300 miljoen mensen telt die zichzelf Shia noemen. Ik vraag mij af waarom het leger van de Imam (a) zo klein zal zijn.

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.