Rol van de islamitische vrouw

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle

De rol van de vrouw in de islam is een zeer gewaardeerde en gerespecteerde rol, waarbij een vrouw door middel van haar persoonlijke kracht een belangrijke strijd voert. Deze strijd zit in het geduld hebben als dochter, vrouw en moeder. De strijd van een islamitische vrouw is om de maatschappij met haar intelligentie te confronteren, zonder haar verlies van zelfrespect die Allah (swt) met Zijn grenzen voor haar heeft gecreëerd.

De doelen van een islamitische vrouw hebben een hogere waarde, die gebaseerd zijn op immateriële vreugde en vergaring van kennis. Een moslima kent zichzelf door het feit dat ze haar eigenschappen heeft gebaseerd op Allah Zijn tevredenheid, waardoor haar succes niet meer afhankelijk zal worden van een tegenwerkende en onwetende omgeving, maar van Allah (swt). Door een moslima als onderdrukt te noemen, onderdrukt uiteindelijk niemand, behalve de onwetende die deze uitspraak over zijn of haar oncontroleerbare tong laat gaan.

Open de boeken van geschiedenis en sta voor een moment stil bij die letters die zich tot woorden hebben gevormd en die ieder mens in de vorm van een algeheel kloppend en werkelijk gebeurd verhaal duidelijk willen maken dat de rol van Zainab (a), Fatima (a), Asia (a) en Maryam (a) onmisbaar is geweest voor het voltooien van de islamitische godsdienst. Deze woorden schrijf ik niet om de lezer ervan te overtuigen dat de islam een vrouwvriendelijke religie is, dit is een feit welke niet met overtuiging hoeft overgebracht te worden, als er tal van bronnen zijn waarin ieder mens dit feit kan nagaan. 

Met mijn pen laat ik de letters op papier gaan, om de moslima’s krachtiger in hun schoenen te laten staan en hen tot nóg succesvollere vrouwen te maken, of dit nou op het terrein van het huwelijksleven of op het terrein van het carrièreleven is. Voor de niet-moslima hoop ik dat zij niet meer te ver zoekt, want alles waarnaar iedere vrouw zoekt en waar zij naar wenst, vindt ze klaar en ingepakt in de islam. Aan jou alleen nog om dit geschenk afkomstig van Allah (swt) die op jou wacht, te openen en te gebruiken in dit korte wegvarende leven.

Je bent vrij, want Allah (swt) heeft je vrij gemaakt. Los van de wereld en je hoop en vertrouwen in Hem, zul je van iedere tegenslag sterker worden, niet zwakker. De islamitische vrouw kijkt in de spiegel om haar Heer tevreden te stellen en om Hem te gehoorzamen. Een moslima kijkt niet in de spiegel om de laatste, waaraan de goedkope marktindustrie aan haar geld komt en de vrouw als niets anders dan lustobject gebruikt en ziet, te dragen en haar uiterlijk als bepalende factor te laten zijn in de maatschappij. De rust van de moslima ligt in de mate waarin zij door middel van haar handelingen haar Schepper tevreden stelt en niet in de mate waarin zij door middel van haar uiterlijke vertoning op een ‘oké’ wacht van de maatschappij. Een strijd schrijf ik, maar het is een strijd opzoek naar kennis over de Ahlalbait (a) en naar zelfverbetering. Als dit onderdrukking van de moslima wordt genoemd, dan vraag ik mij nog weleens af wat bevrijding is. 

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.