Een blik van vuur

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle,

Door Waiel Alkhateeb

11/08/2015

Het is warm, de zon schijnt en in de bus komt ze binnen. Natuurlijk schaars gekleed door de warmte. Werkelijk elke mannelijke passagier volgt haar van deur tot zitplaats.

Op straat nietsvermoedend aan het lopen, maar dan verschijnt hij, prachtig gezichtsvorm, strak in pak, uitgebalanceerd lichaam. Het oog kan er niet vanaf gehouden worden.

Er schijnt nu een glimlach op het gezicht van velen, een glimlach van herkenning.

Het is niet voor niets dat God in zijn Heilige boek schrijft: "En zeg tegen de gelovigen om hun blikken neergeslagen te houden en hun edele delen te bedekken, Dat is voor hen reiner. Voorwaar Allah is op de hoogte van wat zij verrichten." (Koran 24:30)

Het kijken uit lust en genot is een verboden daad door Allah. En dat is maar goed ook!

De verboden blik brengt de mens in een dierlijke stand waarin de daden puur uit behoefte en emoties worden geleid, beoordeling op de werkelijke waarde van een mens is er niet bij. Bovendien maakt deze blik van verlangen het andere geslacht, meestal de vrouw, tot een lustobject.

Boven dat alles heeft deze blik van vuur een effect op ons hart. Zoals Imam Ali (a) zei: "het oog is de uitkijk van het hart."

Het vult het hart namelijk met overvolle lust en emotie die kan leiden tot een constante bezigheid met het andere geslacht. Het geeft een gevoel van onrust en verlangen.

Maar ook zal het hart, wat ons zou moeten leiden tot Allah (swt) en zijn tevredenheid, steeds verder verdreven worden van het ware geluk.

Voor we het weten worden we geleid door een hart gevuld met lust en zondes...

Jij bent verantwoordelijk voor je oog, niet voor de verschijning van een ander.

Neem je verantwoordelijkheid

Sla je blik neer, verwijder lust uit je ogen...

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.