De sleutel tot geluk

In de naam van Allah, de meest Barmhartige de meest Genadevolle

Wanneer wij moslims denken aan mensen helpen, dan denken wij meestal in termen van materiele hulp: geld, kleding, speelgoed, eten, etc. Praktiserende moslims met welvaart houden zich hiermee erg bezig; hetgeen erg goed is. Moge Allah (swt) deze mensen belonen voor hun goede daden.

Er zijn echter ook moslims die niet zo rijk zijn of net rondkomen. Betekent het dat deze mensen niks kunnen betekenen voor hun medemens? Vaak leggen wij ons hierbij neer en trekken we de conclusie dat wij niemand kunnen helpen, zolang wij het zelf niet breed hebben.

Moslims vergeten dat de beste hulp die je aan je medemens kan verlenen het kennis laten maken met Islam is, of het nou gaat om een ongelovige of een gelovige die de regels van Islam niet kent of naleeft. Hierbij kun je op de eerste plek denken aan je naasten, zoals je ouders, broer, zus, neef, nicht, buren, vrienden of collega’s. Deze mensen hebben ons in deze tijd meer nodig dan wij denken. Door de boodschap van Allah (swt) te verspreiden, geef je hen de sleutel tot geluk, succes en innerlijke rust.

Stel je voor dat wij ons gaan inzetten om zoveel mogelijk mensen zich te laten bekeren tot de islam. Neem de tijd hiervoor en bedenk hoe jij tot de personen die je lief hebt kunt doordringen, hoe breng jij ze dichtbij Allah (swt)? Hoe zorg jij ervoor dat jij deze mensen insha’Allah in de paradijs weer kunt ontmoeten? Zou dat niet een mooi levensdoel zijn?

Tegenwoordig hebben wij technologieën, sociale media en projecten op school waarbij wij communicatievaardigheden leren. Waarom gebruiken wij deze skills niet om de ware islam op een creatieve manier te promoten en onwetendheid weg te halen bij mensen? Die mensen zullen dan deze dunya (wereld) winnen en het hiernamaals. Sterker nog, ook zij zullen zich op dezelfde manier gaan inzetten voor hun naasten.

Elke moslim, rijk of arm, moet zich verantwoordelijk voelen voor de naasten die niet op het juiste pad zijn. In plaats van deze mensen te vooroordelen kun jij je beter het volgende afvragen: heb ik genoeg mijn best gedaan om ze te helpen?

Geschreven door Sara Jaouhar-Ahmadi

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.