De beslissing

In de naam van Allah, de meest Barmhartige de meest Genadevolle,

Door Hejiye Z.M

09/12/2015

Een gezin dat op het punt stond om uit elkaar te vallen. De moeder die het land wilt verlaten en de vader die ervoor koos om bij zijn eigen vader met alzheimer te blijven. De man had een verzorgster ingehuurd die voor zijn vader kon zorgen, op de dagen dat hij zelf naar zijn werk moest. 

Op een dag was de man woedend op de verzorgster. Hij dacht dat ze zijn geld had gestolen en zijn vader niet goed verzorgde. Als gevolg van zijn woede duwde hij de vrouw omver, waardoor ze van de trap viel.

Na een rechtszaak kreeg de man een boete voor het vermoorden van de baby. Hij bleef echter volhouden dat hij niet wist dat de verzorgster zwanger was, wat wel zo was. 

De verzorgster begon na te denken en ze herinnerde zich dat de baby al eerder dood was, naar aanleiding van een auto ongeluk. Het was dus niet de schuld van de man die haar duwde. Ze weigerde de boete aan te nemen, terwijl haar man haar dwong het geld aan te nemen. Maar ze bleef het afwijzen, omdat ze geen geld wilde waar ze geen recht op heeft. 

Een prachtige Iraanse film met vele moralen erin. Op de eerste plek de vader die zijn eigen vader verkoos boven zijn eigen vrouw. Ten tweede de verzorgster die geen haram geld accepteert, terwijl zij en haar man het geld hard nodig hadden omdat haar man ziek was en ze in een slechte situatie verkeerde. 

En ten slotte, liegen terwijl uiteindelijk toch de waarheid naar boven komt. 

Let op elke cent die je binnen krijgt. Indien het haram geld is, zal het altijd weer slecht naar je toekeren. In wat voor situatie je ook zit, wees alert: haram geld komt je buik in en zal je je hele leven achtervolgen. Leef je leven met wat halal is, want haram geld zal ook je kinderen beïnvloeden.  

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.