Dialecten

In de naam van Allah, de meest Barmhartige de meest Genadevolle,

Door Hejiye Z.M

05/04/2016

Al bij het horen van iemand zijn dialect, komen we er al gauw achter van welke stad diegene van oorsprong komt. Voornamelijk in landen waar het verschil in dialecten groot is tussen de steden. 

Helaas wordt men daar gelijk op afgerekend en wordt er gegrapt over dialecten. Het kan zelfs zover gaan dat we gaan discrimineren. 

In eerder onderzoek is bewezen dat ieder mens wel discriminerend gedrag in zich heeft, zonder dit per se zelf te merken. 

De vraag is: hoe weten we wanneer we ons schuldig maken aan discriminatie? Als wij ons gedrag analyseren en van een afstand kijken naar de manier waarop wij op bepaalde mensen reageren, schrikken we er soms van. Misschien komt het woord 'discrimineren' extreem over, maar laten we eerlijk zijn, we merken zelf wel dat we op persoon A anders reageren dan op persoon B. Het doet er niet toe waarom, het gaat erom dat het gebeurt.

Als ieder mens eens reflecteert op zijn eigen gedrag en weet dat wij mensen allen van hetzelfde zijn geschapen en dezelfde einde zullen kennen, komen we al ver en zullen we minder kijken naar hoe de ene mens van de andere verschilt en zullen we meer kijken naar de overeenkomsten tussen mensen.

We zijn van aarde geschapen en gaan onder de grond weer terug. 

Imam Ali (a) zei: "Met de dood eindigt onz leven." (Nahj Albalagha, gezegde nr. 156) 

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.