Mijn dilemma

In de naam van Allah, de meest Barmhartige de meest Genadevolle,

Door Mohammed Ali Ahmadi

12/04/2016

Afgelopen zaterdag kreeg ik van mijn zusje een app. Het was een stukje uit een VMBO theorieboek van het vak maatschappijleer. Het blijkt dat kinderen op een misselijkmakende manier worden gehersenspoeld om een vertekend beeld te krijgen over minderheden in de maatschappij. In deze discriminerende tekst vol stigma’s worden allochtonen neergezet als derderangsburgers die niets als last zijn voor de maatschappij. Al deze stigma’s werden ook nog eens op een laffe en schaamteloze manier in associatie gebracht met Marokkanen en de islam. Ik had het gevoel dat Geert Wilders persoonlijk het stukje aan uitgever Malmberg ingezonden had.

Als aanstaande vader realiseerde ik me dat mijn kinderen zo meteen deze zelfde boeken onder hun neus geschoven zullen krijgen in dit land, misschien wel erger tegen die tijd. Deze gedachte maakte mijn woede over de tekst nog groter. Weer stond ik voor dezelfde vraag: ‘Wil ik in dit land blijven of vertrekken?’ Een vraag die ik mezelf al vaak genoeg gesteld heb. En als ik vertrek, waar heen dan?

Het is een lastig dilemma, want als je kiest om weg te gaan, geef je Nederland op. Ik voel mij een Nederlander en ik houd van Nederland. Hoe gek is het dat ik mijzelf deze vraag überhaupt moet stellen? Maar als ik blijf, wil ik dit niet pikken. Dit is ook mijn land en mijn maatschappij. Ik laat mij niet discrimineren. Ik laat dit soort instanties de volgende generatie niet verpesten.

Al met al sta ik aan het einde van de streep voor twee keuzes. Vertrekken naar een plek waar ik me geen zorgen hoef te maken om deze dingen. Of blijven en een tegenbeweging vormen met alle man en macht die ik tot mijn beschikking heb, om verandering tot stand te brengen. Zo lang ik hier nog rondloop zal ik alles uit dat laatste halen. Want ik geef om de moslimgemeenschap en de volgende generatie. Want anders zal ik mezelf niet in de spiegel kunnen aankijken. Want door dit soort onderwijs zal de volgende generatie moslims zich schamen voor haar geloof en zich steeds meer distantiëren van de islam.

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.