De daden van de dag van Arafah, 9e Dhul Hidja

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle

De dag van Arafah is een van de meest heilige dagen van de islamitische kalender. Op deze dag nodigt Allah zijn dienaren naar Zijn aanbidding en gehoorzaamheid, en spreidt zijn gunsten en zegeningen. Imam Zain Al-Abideen (a) zegt het volgende over deze dag:  ''Oh God, dit is de dag van Arafah, een dag dat u nobel heeft gemaakt, eer heeft gegeven en dat vergroot. U heeft Uw genade verspreid, Uw weldadigheid laten zien door Uw vergeving, maakte Uw barmhartigheidheid overvloedig door genadig naar Uw dienaren te zijn geweest. (Sahifa Al-Sajjadiyahh, smeekbede nummer 47)

Er is ook overgeleverd dat de Imam een keer een man zag bedelen bij mensen op de dag van Arafah. En zei: ''Oh u, die op een dag als deze naar een ander vraagt dan God. Dit is de dag waarop de barmhartigheid en genade van Allah zelfs de foetus in de baarmoeder bereikt.''

Aamaal / De daden

(1) De Gusl ( grote wassing) verrichten

(2) Reciteer het Imam al-Hussain (a) Arafat Dua

(3) Verricht een twee rakaat gebed na de Asr gebeden als volgt: eerste rak'a, na het reciteren van Soerah Al Fatiha, reciteer dan Soerah Al Ikhlaas. Tweede rak'a, na het reciteren van Soerah Al Fatiha, reciteer dan Soerah Al Kafiroon. 

(4) Reciteer een 4 rakaat gebed in 2 sets van 2 Rakaat als volgt: In elke Raka, na het reciteren van Soerah Al Fatiha, reciteer dan Soerah Al Ikhlaas 50 keer. 

(5) Vasten is aangeraden op de dag van Arafat (info)

(6) Reciteer dan de speciale ziyaraat van Imam Hussain (a)

(7) Reciteer dan Imam Zain al Abideen Arafat Dua 47 van Sahifa Al Sajjadiyah

(8) Reciteer vervolgens Dua Asharaat

(9) Reciteer de derde Ziayarat Jamee'a

(10) Zeg het volgende, dit reciteerde de Heilige Profeet Mohammed (a) ook:

 

Heilig is Hij wiens Arsh (troon) in de hemelen is!

Heilig is Hij wiens Wil aanwezig is op aarde!

Glorie zij Hij, die de graven(de dood) onderzoekt!

Heilig is Hijm die een weg over de oceaan heeft laten opduiken!

Glorie zij Hij, die de totale controle over de hel heeft!

Glorie zij Hij, die de hemel omringt heeft met zijn barmhartigheid!

Glorie zij Hij, die rechtvaardig zal zijn op de dag des oordeels!

Glorie zij Hij, die de hemel omhoog bracht!

Glorie zij Hij, die de aarde heeft verspreidt!

Heilig is Hij, van wie er niet weggelopen kan worden, tenzij men toevlucht naar Hem neemt!

Glorie zij Allah. (Alle) lof zij Allah. Er is geen god dan Allah. Allah is de Grootste.

(11) Reciteer Soerah Al Ikhlaas 100 keer.

(12) Reciteer Ayaat Al Kursee 100 keer.

(13) Reciteer de Salawaat 100 keer

(14) Zeg vervolgens 100 keer:

Er is geen god dan Allah, de Enige. Hij heeft geen partner. Onafhankelijkheid behoort aan Hem.  Alle lof behoort aan Hem. Hij geeft het leven, brengt de dood, maakt dood, en brengt tot leven. Hij is eeuwig levende en nooit onbestaande, in Zijn hand ligt alle goedheid. Hij is in staat om alle dingen te doen.

(15) Zeg 10 keer:

Ik vraag vergiffenis van Allah. Er is geen God, behalve Hij, de Eeuwige levende ene Eeuwige; en tot Hem blijf ik berouwvol.

(16) Zeg 10 keer:

O Allah! O Barmhartige! O Genadevolle! O Schepper van de hemelen en de aarde. O eigenaar van macht en majesteit. O Eeuwig levende! O Eeuwige! O Gever! O Schenker! O "Er is geen god dan U"!

O Allah ik smeek U. O Hij die dichterbij is dan mijn halsslagader. O Wie ingrijpt tussen het lichaam en de ziel. O Hij die in de hemelse hoogte is; en ware horizon. O Hij die Barmhartige is en op de A'rsh (troon) gevestigd is. O Hij wie niemand gelijk is aan Hem, Hij is al Horende en Alziende. Ik vraag U om zegeningen te zenden naar Mohammed en naar de nageslachten van Mohammed.

(17) Imam Jafar Al Sadiq (a) had geadviseerd om de volgende salawaat (lof/zegeningen) te reciteren:


O Allah! O de meest genereuze die meer dan alle gevers geeft! O de Beste (eeuwig) smeker van al degenen die smeken! O de Genadevolle van alle barmhartige! O Allah stuur zegeningen naar Mohammed en naar zijn nageslachten op de vroegere tijden, en stuur zegeningen naar Mohammed en naar zijn nageslachten op de latere tijden, stuur zegeningen naar Mohammed en naar zijn nageslachten, die middenin  een bevredigende toestand van de hoogste graad leven, stuur zegeningen naar Mohammed en naar zijn nageslachten in het midden van de Boodschappers. O Allah geef aan Mohammed en zijn nageslachten (alle) rechten van het  "(tawassul) bemiddeling" (tot U), en een overvloed aan verdiensten, onderscheidingen, hoge rangen, en het meest belangrijke begunstiging . O Allah, ik heb de "waarheid van Mohammed" (Allah's zegeningen zij met hem en zijn nageslachten) aanvaard, hoewel ik hem niet heb ontmoet, dus laat het niet zo zijn dat ik weggenomen word van zijn visie op de Dag des Oordeels, en laat mijn leven (in het Hiernamaals worden besteed in zijn bedrijf, laat mij in zijn geloof blijven, laat ik mijn dorst lessen van zijn waterbak (Kawthar), grondig, in overvloed, glijdt de heilzame water prettig in de keel, om nooit meer dorstig te zijn, Voorwaar, Gij zijt in staat om alle dingen te doen. O Allah, ik heb de "waarheid van Mohammed" (Allah's zegeningen naar hem en naar zijn nageslachten) aanvaard, hoewel ik hem niet heb ontmoet, dus laat mij nog steeds bewust zijn van zijn ware aspecten in het Paradijs. O Allah stuur naar Mohammed (Allah's zegeningen zij met hem en zijn nageslachten) mijn overvloedige complimenten en begroetingen.

(18) Reciteer Dua'a: "Allaahumma man ta-a'bba-a wa tahayya"

(19) Reciteer Dua -... Ya shahida Kulle Najwa.

(20) Reciteer Dua'a "Ummi Dawood".

(21) Reciteer de 4 "Tasbihaat" (elk in 10 secties).

(22) Zeg de volgende dua's net voor de zonsondergang:

يَا رَبِّ إِنَّ ذُنُوبِي لاَ تَضُرُّكَ

وَإِنَّ مَغْفِرَتَكَ لِي لاَ تَنْقُصُكَ

فَاعْطِنِي مَا لاَ يَنْقُصُكَ

وَٱغْفِرْ لِي مَا لاَ يَضُرُّكَ

O mijn Heer, mijn zonden zullen U niet schaden noch zal Uw vergeving  Uw Grootheid verminderen. Dus, (alsjeblieft) schenk mij datgene wat Uw grootheid niet vermindert en vergeef mij voor dat wat U niet zal schaden.

اَللَّهُمَّ لاَ تَحْرِمْنِي خَيْرَ مَا عِنْدَكَ لِشَرِّ مَا عِنْدِي

فَإِنْ انْتَ لَمْ تَرْحَمْنِي بِتَعَبِي وَنَصَبِي

فَلاَ تَحْرِمْنِي اجْرَ ٱلْمُصَابِ عَلَىٰ مُصيبَتِهِ

O Allah, ontneem het goede niet van mij van wat U heeft, door het kwaad dat ik heb. Indien U geen genade heeft over mijn afmatting en vermoeidheid, alstublieft, ontneem de beloning niet van mij van diegenen die met tegenslagen getroffen zijn.

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Afdrukken

Reacties   

#2 Ahlalbait Jongeren 04-10-2014 00:20
Salam aleekum beste broeder Hassan,

Bedankt voor je aanvulling.

We hebben het erbij gezet!

Ws,
JAO
+1 #1 Hassan 02-10-2014 20:59
Assalamoe °alaikoem,
Beste Admin / Beheerder,

Masja'Allah, zeer nuttige informatie. Ik zou het volgende ook erbij vermelden (Vasten op de dag van 'Aarafa volgens Ayatollah Sistani (ra)):

1757. Fasting is Mustahab on every day of a year except those on which it is haraam or Makrooh to observe a fast. Some of them which have been strongly recommended, are mentioned here:.... From the 1st day to the 9th day (i.e. 'Arafa day) of the month of Zil hajj. But if, it is not possible for one to recite the Duas of 'Arafa due to weakness caused by fasting, it is Makrooh to fast on that day. The auspicious day of Ghadir (18th Zil hajj). The auspicious day of Mubahila (24th Zil hajj). The 1st, 3rd and 7th day of Muharram. The birthday of the Holy Prophet (17th Rabi'ul awwal).

Weblink ter controle: http://www.sistani.org/english/book/48/2283/

Shoekran en Jazak'Allah khayr

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.