When the world pushes you to your knees, you are in the perfect position to pray

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle

When the world pushes you to your knees, you are in the perfect position to pray. To completely trust in God, is to be like a child who knows deeply that even if he does not call for the mother, the mother is totally aware of his condition and is looking after him.

Bismillah. Soms vraag jezelf af waarom jij niet datgene krijgt wat je zo graag wilt, een voorwerp waar je om vroeg, een persoon die je pijn stilt. Hoe meer je best gaat doen, hoe des te wanhopiger je kan worden want dingen zijn niet zoals toen. Je vraagt jezelf af waarom je dingen niet voor elkaar, weet dat het antwoord hierin staat. Want wat jij niet weet is dat Allah subhanahu wa ta'a3ala met zijn wijsheid jou datgene niet of nog niet geeft want misschien kan het je ondergang betekenen, en als dat niet het geval zal zijn zal Hij het aan je geven.

Dit is voor jou wanneer er donkere wolken in je leven verschijnen, wanneer je vast zit in je eigen wenen. Als je in een situatie zit waar je niet van weet hoe je die moet oplossen, als je niet weet hoe je jezelf daarvan moet verlossen. Weet dat er een sprankel hoop is want de wolken gaan verdwijnen, weet dat wanneer je hoop hebt de zonlicht weer gaat schijnen. Het kan niet zo zijn dat de wolken voor altijd je leven donker houden, je moet op Allah subhanahu wa ta'a3ala vertrouwen. Het is niet zo dat de bloemen met hun hoofd omlaag zullen hangen, want Hij zal je opvangen. Geduld en hoop zal de zon achter de wolken verschijnen, je hoeft niet nog langer te lijden.

De bloemen bloeien op alles wordt groen en vlinders vliegen heen en weer, dit gebeurt ook bij een keer. Vandaag mijn broeders en zusters, vandaag is de dag, de dag dat jij beslist dat je nooit meer gaat wanhopen, dat je meer gaat geloven. Niet volgende week, niet morgen maar vandaag is die dag, misschien zie je het nu pas. Maar verander je leven, ga niet lopen zweven. Zet je beiden voeten op de grond, open je ogen en kijk in het rond. Vertrouw op Hem , die alles tot detail voor je heeft geregeld, al heeft het erg geregend, vertrouw op hem die als enige jou een uitweg kan bieden, je hebt niet nog meer te verliezen. Voor zij die ziek zijn, denk aan gezondheid, voor zij die in de schulden zitten, denk aan mogelijkheden, voor zij die problemen hebben met hen families, denk aan vrede.

Al Hamdoelilah dat elke schepsel wordt voorzien daar Allah (swt). Jouw hele leven zul je beproefd worden met in ieder geval een test zoals velen onder ons wel weten, daarom is het zo dat je alles moet geven. De vraag is wordt je dankbaar of word je juist  ondankbaar, het is een van deze gebaar dat je maakt. Het pad van Allah subhanahu wa ta'a3ala is duidelijk, alles wat je onderweg tegenkomt moet je dankbaar voor zijn. Ondanks dat het zwaar is, want het blijft een test, een test die je voor hiernamaals verlegt. Ben je dankbaar dan worden je tegenslagen opgelost en wordt je beloond, ben je ondankbaar dan zul je die test nog een keer krijgen, en als het elke keer hetzelfde zal verlopen, blijft het maar komen en komen. Vraag dan jezelf af waarom het elke keer zo is gelopen, omdat jij niks aan je daden hebt verandert, daarom zit je vast aan het anker. Jij moet geduldig blijven met wat je overkomt, jij moet erop vertrouwen dat het goed komt, en jij moet dankbaar blijven, in goede en slechte tijden. Gedenk Hem en hij zal aan jou denken, en al het goeie in het leven aan jou geven.

Glimlach alsof je nooit hebt gehuild, vecht tegen de shaytan (duivel) alsof je nooit hebt verloren, geeft liefde aan je dierbare alsof je nooit bent gekwetst en leef in het goede alsof je weet dat je morgen gaat sterven.

"Op de Dag des Oordeels tellen geld en kinderen niet meer. En de verdrukking van het graf doet de huwelijksnacht vergeten."

Broeders en zusters weet je dat de voeten van een dienaar op de dag der opstanding niet vooruit zullen komen totdat hij is ondervraagd over vier zaken, zaken waarin je had moeten slagen?

1. Over zijn leeftijd, waaraan hij deze heeft opgemaakt,

2. Over zijn kennis, in hoeverre hij dit heeft gepraktiseerd,

3. Over zijn bezit, waar hij dat verdiend heeft en waaraan hij het uitgegeven heeft,

4. Over zijn lichaam, waaraan hij die heeft versleten.”

Kan je deze vragen beantwoorden en Hem hiermee tevreden stellen, of ga
je hem teleurstellen?

Denk na over 5 bepaalde zaken en wees voor deze dingen in alle tijden
dankbaar.

- Weet de waarde van het leven, voordat de dood tot jullie komt.

- Weet de waarde van gezondheid voordat ziekte jullie overkomt.

- Weet de waarde van jullie vrije tijd voordat drukte jullie overkomt.

- Weet de waarde van jullie jeugd, voordat ouderdom tot jullie komt,

- Weet de waarde van rijkdom, voordat armoede tot jullie komt.

Jouw leven is als de zon, de zon zal ondergaan maar morgenochtend zal die weer opstaan en hoog gaan schijnen, het is aan jou om de zorgen te laten verdwijnen, alleen het is dat je iets moet doen om het te krijgen. Het maakt niet uit wie je bent, het maakt niet uit wat je hebt meegemaakt, het is tijd om een beslissing te maken, wil ik vooruit of wil ik in deze situatie blijven haken?

Blijf hoop hebben, niets is verloren, velen gingen je voor, zij werden geleid, en degene die geleid worden zijn degene die hoop hebben en vertrouwen op Allah subhana wa ta'ladat alles goed komt, je krijgt wat je toekomt en behoort. Jij wordt voorzien wanneer je erom vraagt, maar je krijgt datgene waar je naar vraagt als je er ook moeite voor gaat doen. Concentreer je op de oplossing en zeg nooit hoe kan ik het verkrijgen, laat die hoe maar aan Allah subhanahu wa ta'a3ala vertrouw op hem, hij is degene die je het beste kent. En weet of je het verdient en of ermee kan omgaan ja of nee, dus ga niet te ver in de zee, hou je vast aan dat gene wat je weet. Ga niet letten op andermans fouten, kijk eerst naar jezelf misschien ben jij wel degene die alles bederft. Verbeter en leer eerst van je eigen fouten voordat je gaat kijken naar die van een ander, en kijk dan wie er verandert. Vraag je niet bij elke tegenslag af: 'Waarom ik?'. Dat doe je ook niet bij alle mooie dingen in het leven. We zijn allemaal niet perfect, zo is het geweest en zo is het ook in het echt. We maken allemaal fouten en doen dingen waarmee we mensen pijn doen, bewust of onbewust alleen geve we onze fouten niet toe. Maar zodoende als je kijkt zie je dat Adam en Eva ook niet perfect waren, en toch hebben ze hun probleem moeten klaren. Ze waren verleid door de Shaytan ze gaven zich aan hem toe, ze waren van goed gegaan naar verdoemd. Maar zij beterde zich op aarde en wij moeten hen voorbeeld volgen door ons ook te beteren, je kan kijken naar jezelf en of andere mensen gaan lopen verbeteren. Kijk naar jezelf, en niet naar andere mensen die je kent, ken je eigen plek. Begin bij jezelf verbeter je fouten, en dan zal Hij weer van je gaan houden.

Je bent echt niet schijnheilig als je weet dat je zondes hebt en alsnog wilt bidden en kennis op wilt doen, dat is juist alleen maar goed. Laat mensen maar praten over wat ze van je vinden, laat de Shaytan niet winnen. Laat mensen zien wie je echt bent, dat je niet degene bent die iemand anders als slecht kent. Dus vraag vergeving voor je zondes, beter jezelf en aanbid Hem en weet dat er velen manier zijn om vergeven te worden, je hoeft nergens bij te horen, geef niet op niks is verloren. Zolang je hoop hebt en je fouten erkend. Al jouw zondes kunnen worden vergeven en je wordt geleid naar het goede. Dank Hem, zeg Al Hamdullilah. Weet jij bent een winnaar, jij bent uitgekozen tot de Moslims, of je bent bekeerd en de andere geloven je rug toe hebt gekeerd. Of als je wilt bekeren je kan veel van de Islam leren. Al deze dingen maken je tot de winnaar en word je geleid, in tijden van blijdschap verdriet en pijn.

If He brings you to it, He will bring you trough it. Heb je ruzie met je ouder(s), met je familie, met je man of vrouw, een vriend of vriendin, weet dat Hij alles ziet. Diep in je hart wil je dat alles goed komt, maar je ziet er geen mogelijkheid hoe, en misschien krijg je er de kans niet toe. Wellicht was het niet jou schuld of misschien ook wel het kan zijn dat je je schaamt, om het feit wat je hebt gedaan. Wellicht is je eer en trots op dit moment groter dan je genade, maar weet lieve mensen niets is verloren, je kan er nog bijhoren. Je kan de verloren tijd inhalen, ik kan het voor je in verschillende talen vertalen. Zeg het spijt me, bied je excuses aan voor dat het te laat is, stel dat er dingen gaan gebeuren die je niet wist. Als er iemand overlijdt waarmee je ruzie had, zie je het dan pas? Of open je nu je ogen, en ga je eraan geloven, het moet er toch een keer uit, het is voor jezelf hoe moeilijk of makkelijk je het maakt.

Weet dat wanneer je ruzie maakt met iemand kan er maar een de winnaar zijn.

1. Jij eindigt als verliezer (ondanks dat je gelijk zou hebben)

2. Hij of zij eindigt als verliezer (ondanks dat hij of zij gelijk zou hebben)

3. De shaytan (duivel) is de winnaar en die lacht jullie uit.

De duivel is altijd de winnaar in een ruzie, elke keer als je ruzie hebt met je vader/moeder of wie dan ook krijg je figuurlijk een zweep in je handen en de duivel zegt: "sla in de gezicht! Goed zo, sla en verneder "elke keer als je scheld, elke keer als je vloekt, elke keer als je met spullen gooit staat de duivel je uit te lachen, en de engelen zullen je alleen maar verachten. Als iemand je excuus aanbied, accepteer het excuus omwille van Hem ook al heeft degene vaak iets gedaan wat je niet beviel, misschien was het een persoon van wie je hield. Maar weet dat god nog meer van je zal houden als je het accepteert en of zelf aanbiedt, weet dat je zo het kwade vernielt. Het goede verslaat het kwade, de duivel versla je met liefde, de liefde van Allah subhanahu wa ta'a3ala. Doe je iets goeds dan ben je een zaadje aan het zaaien om straks mooie vruchten van te kunnen plukken beloningen), doe je iets slechts dan ben je een zaadje aan het zaaien en de kans is er dat je een probleem op je pad krijgt.

Wie goed doet, doet dit voor zijn eigen ziel; en wie kwaad bedrijft, het is enkel tegen hem. En uw Heer is in het geheel niet onrechtvaardig jegens Zijn dienaren. Waarlijk, Allah doet in het geheel geen onrecht aan. Als het een goede daad is vermenigvuldigt Hij deze en geeft van Zijn kant een grote beloning. “En wie met een slechte daad (zonde) komt, die zal niet met iets anders beloond worden dan het gelijke daarvan”Probeer de pijn in het zand te schrijven, waar de wind van vergeving het kan uitwissen. En de liefde in de steen te graveren zodat geen enkel wind het kan uitwissen. Accepteer wie je vandaag bent, twijfel niet wie je gister was en droom wie je morgen kunt zijn en weet dat Allah subhanahu wa ta'a3ala de Vergevensgezinde is. Ja je maakt fouten, je maakt zondes keer op keer, maar probeer na te denken en vraag vergiffenis, denk niet van " ik wordt toch niet vergeven, ik ben geen echte moslim dus kan net zo goed doorgaan", nee
jijbent geen slecht mens, jij bent een Moslim en je kan worden vergeven, laat zien dat je van het leven kan leren. Weet wat het inhoudt de begrippen geven en nemen. Ook al heb je die fout 1000x gemaakt, blijf vergiffenis vragen, volhard erin, je bent niet schijnheilig, doe moeite om je te beteren. Geduld loont, zolang je er maar in geloofd.

Ga niet roddelen geniet niet van andermans pijn, maar probeer er voor hun te zijn, en misschien neem je weg alle pijn. Let op je woorden, want wie weet hoe en tot wie ze behoren. Degene die zijn innerlijke ik niet verandert, is degene die zich in zijn geloof verhard. Degene met een mooie innerlijk die blijft vergeven en blijft liefde geven, dat is de ware mooie innerlijk die iemand kan hebben, iemand die je nooit zal vergeten. Er is altijd wel iemand op wie je kan bouwen, iemand van wie je kan houden, iemand waar je ook gehouden van word, weet dat die op een dag komt. Maar misschien lieve broeders en zusters is degene die je zocht er al, maar zie je het nu pas. We zijn nu in Nederland een land wat niet van ons is, het doet ons allemaal iets. Dit is niet ons land, onze leer word misvat onschuldige moslims worden opgepakt. Discriminerend moeten we alles maar accepteren, want deze ongelovigen zullen het nooit leren. Wanneer ze ons nodig hadden waren we hier voor hun, en nu willen ze ons terug, ze willen dat we weggaan, maar nu is het te laat. Nederland is ontstaan op de ruggen van onze  grootouders, en ouders nu hebben ze geen vertrouwen. Omdat we met te vele zijn, want wij gaan en komen met de tijd. Wij moeten dit maar accepteren want weet broeders en zusters de aanhouder wint, maakt niet of je het wel of niet wilt. Het is een feit wij moslims zullen daar komen waar we willen, er valt geen tijd meer te verspillen. We moeten laten zien wat we waard zijn, niet meer degene zijn die lijdt. Onze studie moet hoger komen, zodat we de ongelovigen zo kunnen voorbij lopen. Wij zullen laten zien wij en wat we zijn, je zult zien vroeg of laat krijgen ze spijt. Blijf hopen en vertrouwen hebben op Allah subhanahu wa ta'a3ala, alles komt goed dat beloof ik jullie.

"O Mijn dienaren die buitensporig tegenover zichzelf zijn, wanhoopt niet aan de Genade van Allah. Waarlijk, Allah vergeeft alle zonden. Waarlijk, Hij is de Vergevingsgezinde, de Meest Barmhartige."

Watch your thoughts, they become words.
Watch your words, they become actions.
Watch your actions, they become habits.
Watch your habits, they become character.
Watch your character, they become destiny.

Wanneer je een ander helpt word je zelf ook geholpen, wanneer je dacht ik ben verloren, zal Hij je gebeden verhoren. Elke keer als je iemand helpt zullen je problemen opgelost worden, dat is het moment wanneer Hij zijn warmte op je laat stralen, je kan alles samen met hem behalen. Wees alleen geduldig en help oprecht uit je hart, maak met alles een nieuwe start. Help je mede mens, en doe voor elk moslim een wens. Onze profeet zei:

"Wie één van de moeilijkheden van de gelovige verhelpt, Allah zal één van zijn moeilijkheden verhelpen op de Dag der Opstanding. En Wie een ongemak (van een ander) vergemakkelijkt, Allah zal in dit wereldse leven en in het Hiernamaals zijn ongemak vergemakkelijken. En wie (de (fouten van) een moslim bedekt, Allah zal in dit wereldse leven en in het Hiernamaals zijn (fouten) bedekken. En Allah blijft de dienaar helpen zolang hij zijn broeder helpt. En wie een pad bewandelt zoekende naar kennis, Allah zal voor hem hiermee een pad naar het Paradijs vergemakkelijken. En er is geen groep mensen die zich in één van de huizen van Allah verzamelt om het Boek van Allah te reciteren en onderling te bestuderen, of Hij doet innerlijke rust op hen neerdalen, en genade zal hen bedekken en de Engelen zullen zich om hen scharen en Allah zal hen gedenken bij degenen die bij Hem zijn. En wie vertraagd wordt door zijn daden, zijn goede familienaam zal dit niet kunnen versnellen."Als laatste heb ik een verhaal gevonden wat mij de moed en kracht geeft over wat Allahsubhanahu wa ta'3alaons allemaal kan bieden, in moeilijke tijden. Ik hoop dat jullie hier net zoveel van leren als mij. Dit is het voorbeeld die Allah subhanahu wa ta'a3ala de mensheid heeft gegeven.

De Arend :

De arend is een roofvogel die goed kan jagen, het is een roofvogel die sterk is en nooit zal opgeven. Weinig roofdieren hebben de eigenschappen van een arend, Allah subhanahu wa ta'a3ala heeft deze soort gezegend met iets bijzonders.

De arend kan een leeftijd van ongeveer 70 jaar halen, maar om dit te bereiken moet hij een moeilijke beslissing nemen. Rond zijn 40ste zijn de veren versleten, zijn snavel is niet meer scherp, en zijn nagels zijn bot geworden. Hij heeft lang kunnen genieten van zijn leven, dit is de leeftijd dat hij behoort afscheid te nemen van deze wereld, want een gemiddelde arend wordt maar ongeveer 40 jaar. Want zonder sterke veren, zonder scherpe snavel en zonder scherpe nagels kan hij niet meer jagen en zal hij sterven van de honger. Dit is dus het einde maar Allah subhanahu wa ta'a3ala geeft de arend twee opties.

Optie 1 = zijn  laatste adem uitblazen en sterven
Optie 2= een zware beproeving ondervinden en ouder worden

De zware beproeving houdt in dat de arend naar de top van de berg gaat, naar zijn nest, dan slaat hij zijn snavel helemaal kapot tot het gebroken is, dan wacht hij en wacht hij met zijn laatste krachten tot de snavel weer gegroeid is tot een scherpe snavel, vervolgens plukt hij zijn vleugel veren een voor een uit zijn lichaam, hoe pijnlijk is dit, wanneer hij geen vleugel veren meer heeft, wacht hij en wacht hij tot zijn nieuwe vleugelveren weer gegroeid zijn, en als laatste bijt hij met zijn snavel zijn nagels kapot, en dan wacht hij tot deze weer gegroeid zijn, deze pijnlijke proces duurt 150 dagen, intussen tijd kan hij sterven van de honger en dorst maar Allahsubhanahu wa ta'a3alaheeft hem net als ons geduld gegeven en hij maakt er gebruik van.

De arend heeft geduld en vertrouwt op Hem dat het goed komt, als deze proces voorbij is dan is hij herboren, sterk, nieuwe snavel, nieuwe vleugels, nieuwe nagelsen zo kan hij nog jaren weer overleven, zeg Alhamdulillah.

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.