Geboorte Fatima Al Zahra (a), 20 Jumaada Al Thaany 6 B.H.

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle

De geboorte

Haar vader was Mohammed, de zoon van Abdullah (s), de Heilige Profeet van de Islam. De laatste Profeet en de beste creatie. Haar moeder was Khadidja, de dochter van Khuwaylid, een van de rijkste vrouwen van de stam Quraish. Ze heeft al haar rijkdom gespendeerd om de Islam te verspreiden en toen ze overleed was ze niet eens in het bezit van een lijkwade. Ze was zo beroemd vanwege haar kuisheid, dat mensen haar al-Tahirah (puur) noemden voor de komst van de Islam. Ze was de eerste vrouw die de Islam accepteerde.

Het woord Fatima betekent "gescheiden". Ze is Fatima genoemd, omdat haar volgelingen door de zegeningen van haar verheven status gescheiden zijn van de Hel. Zahra betekent "lichtgevend". Seddiqah betekent "iemand die niets anders vertelt dan de waarheid". Tahirah betekent "puur en rein. Batool betekent "gescheiden van onreinheid".

Umm Abiha betekend "de moeder van haar vader". De Profeet Mohammed (s) gaf haar deze titel en dit laat zien dat Fatima (a) de Profeet behandelde zoals zijn moeder zou doen. Dit is bewezen in de hele geschiedenis, omdat zij haar vader verzorgde en zijn wonden behandelde gedurende de oorlogen en wanneer ze thuis was en bij vele andere gebeurtenissen.

Copyright Ahlalbait Jongeren

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.