De twee jonge martelaren

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle

“O Allah, we komen naar U toe. Geef onze moeder kracht wanneer ze hoort over onze dood en spreek recht over ons en onze moordenaren!”

Met deze treurige en verdrietige gebeurtenis condoleren wij de heilige Profeet en zijn heilige familie (a) en alle volgelingen van de Ahlalbait (a).

Muslim bin Aqeel, een neef van Imam Hussein (a) en een bekende strijder, werd als afgezant van de Imam naar Kufa gestuurd om de situatie in te schatten, alvorens de Imam daar zou arriveren.

Imam Hussein (a) gaf Muslim bin Aqeel het volgende advies:

“Muslim, de hele wereld weet dat jij een van de moedigste strijders bent. Het is zeer goed mogelijk dat sommige mensen die jou in Kufa zullen zien, zullen denken dat het jouw bedoeling is om tegen Yazid te komen vechten. Neem je twee zoons, Muhammad en Ibrahim, met je mee. Als je ze met deze jonge kinderen zullen zien, zullen ze weten dat je intenties vredig zijn.”

Volgens de overleveringen waren Muhammad en Ibrahim zo jong dat ze niet eens de knoopjes van hun shirts konden dichtmaken. Het is zeer tragisch dat de vijanden van de heilige familie van deze jonge kinderen niet met rust lieten. Na het martelaarschap van Muslim bin Aqeel werden Muhammad en Ibrahim op gezag van Ibn Ziyad gevangen genomen. Ze kregen dagelijks in de avond slechts een kom water en twee stukken brood. Overdag vastten de jonge kinderen volgens de tradities van de Ahlalbait (a). Na vele worstelingen en leed werden Muhammad en Ibrahim op tragische wijze gedood door een wrede en medogenloze man genaamd Harith, die daarvoor een beloning van vierduizend Dirham zou krijgen van Ibn Zyad! De gezegende lichamen werden in de rivier de Eufraat gegooid.

Inna Lillahi wa Inna Ilaihi Raja’oon

De graftomben van Muhammad en Ibrahim bevinden zich in Musaiyib, een stad die op ongeveer vijftien kilometer van Karbala ligt.

Bron: www.ahlulbayt.tv

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.