Geboorte Imam Ali Al-Jawad (a), 10 Rajeb 195 A.H.

In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle

Ahlalbait Jongeren wil de Islamitische Ummah feliciteren met de geboorte van Imam Jawad (a)

De geboorte

Hij was geboren in de stad Medina, in Saudi Arabie, in de maand van Rajeb. Op het moment van de dood van zijn vader Imam Ali al-Reda (a), was onze 9de Imam (Imam al-Taqi) slechts 9 jaar oud. Sommige aanhangers van Ahlalbait (a) en anderen, betwijfelden zijn geschiktheid om Imam (spirituele leider) te worden op deze jonge leeftijd. De geleerden van de heilige Ka'aba ondervroegen de Imam (a) daarom dagenlang om zijn kennis te testen. Hij beantwoordde alle vragen, waardoor zijn leiderschap door de mensen geaccepteerd werd. Hij vervulde deze taak 17 jaar lang.

De eigenschappen van de Imam (a)

Imam Mohammed al-Taqi (a) had de beste manieren, wat een eigenschap was van alle familieleden van de Profeet (s). Het was gebruikelijk voor de Imam (a) om iedereen te ontmoeten met bescheidenheid en zelfs zijn vijanden ontving hij (a) met gastvrijheid. Ook vervulde hij de behoeften van de armen in het geheim (zoals alle Imam’s), wat laat zien dat hij het puur en belangeloos deed voor Allah (swt). Hij bood de ware islamitische kennis aan iedereen, voornamelijk aan de geleerden destijds.

Vele invloedrijke heersers van zijn tijd (waaronder Mamoun) probeerden het gedachtegoed van de Imam te beïnvloeden, om zijn manier van leven totaal te veranderen. Dat was hen, mededoor zijn sterke geloofsovertuiging, niet gelukt.

De Ummayads en Abbasids hadden persoonlijke haat tegenover de Profeet en zijn familie. Ze konden niet goed tegen het feit dat de familie van de Profeet (s) hen overtroffen in moraliteit en goedaardigheid. De mensen namen de Ahlalbait als voorbeeld.

Klik hier om zijn gehele biografie te lezen

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.