Verslag Imam Hussein Conference (Londen)

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle

Met mijn ogen ga ik langzaam langs de decoratie van de zaal. Goud, zwart en wit.
Na een periode van ongeveer 6 maanden zijn we dan zo ver. The Anual Imam Hussain Conference 2013.

Langzamerhand stromen de gasten binnen en zo ook de sprekers, waaronder geleerden zoals Sayed Fadhel Al-Milani en Hajj Usama Attar. Zoals elk jaar hebben we, naast onze Facebook pagina, bij de Ashura-optocht flyers uitgedeeld en zodoende de conferentie bekend gemaakt bij broeders en zusters.Trots dat ik hier een bijdrage aan heb kunnen leveren. Ik kijk naar alle collega’s die daarop een vredelijke glimlach op hun gezicht hebben staan. Na een uur is de zaal al bijna helemaal vol en moeten er meer stoelen bij worden gezet. Ongeveer 900 gasten exclusief de sprekers en organisatoren. Wat een mooie opkomst.

Na de lezing van een van de jeugdsprekers was er een kleine pauze om bij te komen. Tijdens deze pauze konden de mensen onder andere de overige zalen bezoeken. Hier waren de stalletjes van verschillende verenigingen die spullen verkochten en zichzelf presenteerden. Tussen de verenigingen zaten er ook enkele tussen die niet-Islamitische zijn. Een voorbeeld hiervan is de vereniging van Anthony Nolan. Dit vond ik heel mooi om te zien, aangezien we deze verengingen de kans gaven om zichzelf te presenteren en terwijl we tegelijkertijd ook de boodschap van Imam Hussain (a) met ze deelden.

Na de kleine pauze werd iedereen verzocht om terug naar de conferentiezaal te gaan en een plaats te zoeken. Het was tijd voor een kindervoorstelling over Imam Hussain (a). Met een luide salawat werden de kinderen gevraagd om op het podium te gaan staan en ieder kind vertelde wat hij/zij over Imam Hussain (a) wist en had geleerd. Het was erg leuk en schattig om te zien en te horen. De kinderen waren ongeveer 7 of 8 jaar oud en ik kan met trots zeggen dat dit het hoogtepunt was van de conferentie. Dit was ook de eerste keer dat we dit hadden gedaan. Het was zo leuk om te zien dat Hod Hod TV (een zender voor kinderen) een afspraak wilde maken om dit in hun studio vast te leggen.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mqgaxB0RCYY

Hierna volgde een lezing die werd gegeven door Ayatollah Sayed Fadhel AlMilani. Deze ging over het hebben van de eer van vertegenwoordiging van Islam als moslim zijnde.  Dit jaar waren er ook niet-moslims die een lezing gaven, zoals Kathryn Spellman. Kathryn is een onderzoeker over Shia Islam en haar lezing was erg interessant om naar te luisteren, aangezien zij Shia Islam vanuit een ander perspectief bekijkt.De conferentie werd afgesloten met het avondgebed en een gezamenlijk avondmaal. Natuurlijk was er veel meer te zien in de conferentie en daarop hebben wij veel positieve feedback gekregen.

Kortom, het was een geslaagde conferentie en insha’Allah zal iedereen die dit verslag leest er  volgend jaar bij zijn. Het is een heel bijzondere ervaring en sfeer. Dit komt ook mede doordat er een groot Islamitische en Shi’itische gemeenschap is in Engeland. Ik voelde me helemaal in de spirituele sfeer en moge iedereen dit gevoel ook meemaken insha’Allah!

Meer foto's: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=227140850779911&id=102257346601596

Namens een van de organisatoren,

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.