Mijn reis naar Karbala

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle

Het is 7:30 uur en we staan allemaal buiten om gezamenlijk te vertrekken vanuit onze verblijfplaats in Najaf. Ik weet niet wat mij te wachten staat.
Niet eens 20 meter verderop staan de mensen langs de weg met thee, water, brood en dadels die je zo mee kon nemen, mocht je honger hebben. Voordat ik aan de reis was begonnen, had ik al hierover gelezen. Maar ik geloofde het eigenlijk niet. Toch is het wel echt zo. Ik kan m’n ogen niet geloven. In de hitte, de hele dag langs de weg staan en mensen die eten aanbieden. Subhaan’Allah! Wat een liefde!
Het is voor mij allemaal nieuw. Mijn ogen kunnen niet geloven wat ze zien en mijn oren kunnen niet geloven wat ze horen. ‘’Labayk ya Hussein! Labayk ya Abbas!’’, roepen de mensen constant.

Dat er zoveel liefde kan bestaan voor Imam Hussein (a). Er gaat van alles door me heen. Zoveel moslims missen dit in hun leven. Mensen die Imam Hussein (a) niet kennen zullen dit wellicht nooit meemaken. Het is de kracht van Allah (swt) die jou de kracht en de energie ervoor geeft om het vol te houden. Jong, oud, klein, groot, masha’Allah iedereen is aan het lopen en ieder in z’n eigen tempo. Niemand heeft haast, maar tegelijkertijd kan niemand wachten om in Karbala te arriveren.

Om de zoveel kilometer staan er grote borden met het aantal kilometers die we nog te gaan hebben. Dat motiveert je zo ontzettend! Elke stap die je zet, is een stap dichterbij de heilige plek.Onderweg besef ik me pas dat ik daadwerkelijk onderweg ben naar Karbala; niet met het vliegtuig, niet met de auto, maar te voet! Wie had dit ooit kunnen dromen? Jarenlang ben ik jaar in, jaar uit tijdens Muharram naar de moskee gegaan en heb ik naar de verhalen geluisterd van mensen die al naar Karbala zijn geweest. Ik had nooit geweten dat mijn tijd ook bijna gearriveerd was. Ik dacht altijd ‘oh Allah! Wanneer is het mijn tijd? Wanneer roept Imam Hussein (a) mij naar zich toe?’

Het gevoel wat je hebt is onbeschrijfelijk. Je bent bij de heer der Martelaren. De heer die zijn leven heeft opgeofferd voor het ware pad, het pad van Allah (swt). Door de liefde die je bij de mensen om je heen ziet, wordt de keuze die je hebt gemaakt om op het pad van de Ahlalbait (a) te volgen, nogmaals bevestigd. Miljoenen mensen die vanuit de hele wereld speciaal voor imam Hussein (a) zijn gekomen en die speciaal voor imam Hussein (a) rouwen, Subhaan’Allah! Alles wat je hebt geleerd tijdens de bijeenkomsten, vindt z’n plek hier.Wat ik als laatste wil meegeven is; ga erheen! Beleef het zelf! Laat je ogen zien en je oren horen wat ze al die jaren hebben gemist. Het is elke moslim aangeraden om zeker één keer in je leven de reis naar Karbala meegemaakt te hebben.

Ya Hussein!

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.